Denizli Haber - İzmir İflas Müdürlüğü, Denizli ve İzmir merkezli 99 tekstil şirketi tarafından dış ticaret yapmak üzere 1997'de İzmir'de kurulan EGS Giyim Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin iflas ettiğini açıkladı. Hızla büyümesi dünya genelinde ses getiren ve bir dönem Harvard Üniversitesi'nde tez konusu olan Türkiye'nin dev holdingi EGS'nin iflas ettiğinin açıklanması ortaklarını üzdü.

2001 KRİZİ ETKİLEDİ

Denizli ve İzmir'de tekstil üzerine faaliyet gösteren çok sayıda iş insanı tarafından 1997'de kurulan EGS Holding, kendi adıyla bir banka da kurarak banka sektörüne girmişti. Ancak hızla büyüyen holding, 2001 yılındaki krizden ciddi şekilde etkilenerek mali sorunlar yaşadı. Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), 2001 yılında EGS Bank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmesi kararı aldı.

YATIRIMCILAR MAĞDUR OLDU

Niran Ünsal, Piraye'de sahne alacak! Niran Ünsal, Piraye'de sahne alacak!

EGS Holding bünyesindeki şirketlerin yönetiminin de TMSF'ye geçmesinin ardından, EGS Holding'in çok ortaklı yapısından dolayı TMSF ile EGS ortakları arasında uzun bir süre anlaşma sağlanamadı. 2000 yılında halka arzı gerçekleştirilen EGS Holding'in borsa hisselerini alan yatırımcılar ise mağdur oldu.

Editör: Tahir Aygün