Denizli Haber - Her yıl Şubat ayının son haftası çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası kapsamında; Denizli OSB Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde önemli bir seminere imza atıldı. Denizli OSB Konferans Salonu’nda DOSTEK Koleji öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde SMMM Mehmet Ali Bayraktar konuşmacı olarak yer aldı. Bayraktar, DOSTEK Koleji öğrencilerine verginin önemi hakkında bilgiler verirken seminer kapsamında öğrencilerde vergi bilincinin oluşması amaçlandı.

 “DOSTEK KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNE VERGİ BİLİNCİNİ ANLATMAK İSTEDİK”

Düzenlenen etkinliğe dair açıklamalarda bulunan SMMM Mehmet Ali Bayraktar; “Meslekte 41’inci yılımı kutluyorum. Bu mesleği yapmak kolay değil. Vergi var. Verginin ucunda devlet, maliye ve kamu harcamaları var. Dolayısıyla vergi son derece önemli. Kendi ofisimde sanayiciye, iş insanlarına mesleki olarak danışmanlık ve denetim hizmetleri sunuyorum. Bilindiği üzere bu hafta Vergi Haftası ve bu kapsamda pek çok etkinlik düzenleniyor. Vergi bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Biz de bu çerçevede DOSTEK Koleji öğrencilerine vergi bilincini Vergi Haftası’nda anlatmak istedik. Vergi olmadan kamu hizmetlerinden yararlanmak hiçbir şekilde mümkün değildir. Devletin ve kamu harcamalarının finansmanı ancak vergiyle mümkün. Borçlanma ile yapılan bir harcama ekonomimize olduğu gibi topluma da çok ciddi zararlar vermektedir. Enflasyonu ve bütçe açıklarını oluşturuyor. Bireylerin, toplumun, işletmelerin, sanayicilerin ve mükelleflerin kazandıklarından ve tüketimlerinden ortaya çıkan harcamalarından bir vergi oluşturarak; bu verginin de kamu yararına kullanılmasını beklemekteyiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde müreffeh bir Türkiye’ye kavuşacağız” dedi.

“VERGİLER ÜLKENİN GELİŞMESİNDE BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

“Mesleğinize ve kazanımlarınıza sahip çıkın” “Mesleğinize ve kazanımlarınıza sahip çıkın”

Verginin önemine vurgu yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “Kamusal hizmetlerin yerine getirilebilmesi için yapılacak harcamalarda vergiler, çok önemli bir mali kaynak oluşturuyor. Bu nedenle vergiler ülkenin gelişmesinde oldukça büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda bizler de ‘eğitim temelden başlar’ anlayışıyla vergi bilincinin oluşması adına DOSTEK Koleji öğrencilerimizi alanında uzman bir isimle buluşturduk. Öğrencilerimiz için oldukça verimli bir seminer olduğunu düşünüyor, Sayın Mehmet Ali Bayraktar’a verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

DOSTEK Koleji Müdür Yardımcısı Emel Gönenmiş’in SMMM Mehmet Ali Bayraktar’a teşekkür plaketi ve DOSTEK Koleji öğrencilerinin ürettiği hediyelerin takdimi ile seminer sona erdi.

Editör: Tahir Aygün