Denizli Haber - Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi, her ay onlarca kadının iş hayatına kazandırılmasında önemli rol oynuyor. Merkezde yıl boyunca sürekli devam eden mesleki kurslarda kursiyerlere verilen eğitimle hem nitelikli personel yetiştirilmesi hem de sunulan iş garantisi ile özellikle kadın istihdamının sağlanması amaçlanıyor. İşverenle işçi arasında bir köprü görevi üstlenen DOSTEM’de son olarak Düz Dikiş Makineci Eğitimi düzenlendi. 13 kursiyerin yer aldığı eğitimde kadınlar tekstil sektöründe çalışabilecekleri pek çok departmana yönelik uygulamalı eğitimler alma imkanı buldular.

DOSTEK Koleji’nde iftar bereketi yaşandı DOSTEK Koleji’nde iftar bereketi yaşandı

DOSTEM’DE 12 AY EĞİTİM VAR

Düzenlenen eğitimlere dair bilgiler veren Tekstil Teknolojisi Eğitmeni Şefika Akgören; “DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi olarak yılın 12 ayı eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ben de usta öğretici olarak çalışmaktayım. Son açılan 44 günlük kursumuzda 13 kursiyerimizle eğitimimiz başladı. Kursumuz istihdam garantili olduğu için kurs bitiminde kursiyerlerimizin sigortalı olarak işe başlangıçları sağlanacak. Kursumuza gelen katılımcılar tekstilin her alanından bilgiler edinebilecekler. Dikimden kesime, sevkiyattan paketlemeye ve kaliteye; bütün departmanları ayrı ayrı öğreniyorlar. Kalıp eğitimi de veriyoruz. Kurslarımız ardı ardına açılıyor. 44 gün bitiminde bir kursumuz daha açılıyor. Eğitimin yaşı yoktur. Kurslarımızda da yaş sınırımız yok. Katılmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

“NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ VE KADIN İSTİHDAMI ÖNCELİĞİMİZDİR”

Mesleki eğitimin olmazsa olmazları olduğunu vurgulayan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimiz bölgemizde açıldığı günden bu yana önemli eğitimlere ve projelere imza atmaktadır. Bizler bölgemizin, kentimizin ve ülkemizin gelişimde mesleki eğitimin önemini biliyor ve bu bilinçle nitelikli iş gücü ve özellikle de kadın istihdamını önceliğimiz sayıyoruz. Merkezimizde açılan kurslarda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin personel ihtiyacı olan firmalarımıza yerleşmesinde de bizler aracı oluyoruz. Kurslarımıza hız kesmeden devam edeceğiz ve bu kapsamda üzerimize düşen ne varsa yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Editör: Tahir Aygün