Geçenlerde ilimizde İçişleri Bakanlığının yürüttüğü bir proje kapsamında Kamu-STK işbirliği üzerine 2 günlük bir etkinlik gerçekleştirildi. STK’ların sorunları ve kamu ile işbirliğinde çözüm önerileri ana tema idi. Orada konuşulanlar ve ardından çıkardığım sonuçları derlemek istedim.

Sorunlar:

  1. Finansman:Pek çok STK’nın temel sıkıntısı. İnsanlar faydalı olmak, üretmek için STK’lara dahil olurken çoğu kere kendi ceplerinden de katkı koymak durumunda kalıyorlar. Bu da STK’lara katılımda motivasyonu düşürüyor. Çoğu dernek, üye aidatlarını dahi toplayamıyor.
  2. Zaman:Profesyonel iş alanları farklı alanlarda olan kişilerin yer aldığı STK’larda en büyük problem zamansal sıkıntı. Zaten haftada 2 saat ayırabiliyorlar. Kamu kurumlarındaki bürokratik aksamalarla birleştirince 12 saatlik işin tamamlanması en iyi ihtimalle 6 haftayı, bürokrasi işin içine giriyorsa da en az 10 haftayı bulabiliyor. İşin kötüsü resmi devlet kurumlarından çok daha kolay randevu alabilirken, yerel yönetimlerden aylar sürebiliyor. Burada hakkını yiyemeyeceğimiz, çok disiplinli takdire şayan isimler de, “bir telefon kadarlık mesafedeyiz” deyip yazdığınıza cevap vermeye tenezzül etmeyenler de var.

KÖŞE YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Editör: TE Bilişim