Denizli Haber -  Denizlililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu Denizli Kent Müzesi’nin açılmasından sonra müzenin 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hemşehrilerini Denizli’nin ilk ve tek Kent Müzesi’ni ziyaret etmeye davet etti. 9 ayrı sergileme salonunda binlerce kültürel varlık ve eserin sergilendiği Denizli Kent Müzesi’nde Kent Tarihi Salonu (2); Kentleşme ve Ticaret Salonu; Dokumacılık Salonu; Tarım ve Sanayi Salonu; Milli Mücadele Salonu; Denizli’de Müzik Salonu; Denizli’de Gündelik Yaşam Salonu ve Denizli’ de Resim Salonu’nun yanında müzede Denizli’de Müzecilik Koridoru; Denizli’de Flora Fauna Koridoru ve Denizli’nin İleri Gelenleri Koridoru bulunuyor. İlk etapta haftanın her günü sabah saat 08.00’de kapılarını açacak Denizli Kent Müzesi saat 19.00’a kadar hizmet verecek. Müze, 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebilecek.

CHP Genel Başkanı Özel’den Başkan Çavuşoğlu’na ziyaret CHP Genel Başkanı Özel’den Başkan Çavuşoğlu’na ziyaret

BAŞKAN ZOLAN’DAN DAVET

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm hemşehrilerini açılışını gerçekleştirdikleri Denizli Kent Müzesi’ni ziyaret etmeye davet etti. Denizli’nin değerlerinin kaybolmaması, geleceğe aktarılması, insanların öz kültürlerini öğrenerek geçmişini bilmelerinin çok kıymetli ve önemli olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “Söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Denizlimizin yüzlerce yıllık geçmişine tarih tutan Kent Müzemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Tüm hemşehrilerimizi Kent Müzemize bekliyoruz. Denizli’mizin bu güzelliklerini herkes görmeli” dedi.

 

DENİZLİ KENT MÜZESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında 05 Şubat 2021’de imzalanan protokolle restorasyon çalışması başlayan Denizli Kent Müzesi, 1940’lı yıllarda Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin uygulama birimleri olarak atölye binaları şeklinde inşa edildi. Erken Cumhuriyet Dönemi’nde inşa edilen Denizli Kent Müze’sinde restorasyon laboratuvarı, 3 adet çalışma ofisi, depo, hediyelik eşya, danışma ve bilet satış birimi bulunuyor. Projesi Efekta Mimarlik/Yüksek Mimar Kayhan Çakanel tarafından hazırlanan Denizli Kent Müzesi’nde 9 sergileme salonu yer alıyor.

Editör: Tahir Aygün