Denizli Haber - Bu yıl 2’ncisi yapılacak olan Denizli-Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği, 19-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. İncilipınar Parkı’nda yapılacak olan şenlikte; Gaziantep’in ünlü baklavasından kebabına, yöresel tatlılarından çeşitli el sanatlarına kadar pek çok ürünün yer alacak. Denizli Gaziantepliler Derneği Başkanı Masum Demirel, Gaziantepliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilal Şengünoğlu ile birlikte şenlik öncesinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu.

“BÜTÜN DENİZLİLERİ BEKLİYORUZ”

Denizli'de astsubaylar, 17 Ekim Astsubaylar Günü'nü kutladı Denizli'de astsubaylar, 17 Ekim Astsubaylar Günü'nü kutladı

Denizli Gaziantepliler Derneği’nin 13 yıldan beri faaliyet gösterdiğini ifade eden Dernek Başkanı Demirel; “Uzun yıllar aşırı bir faaliyetimiz yoktu. Bu yıl biraz daha faaliyette olmayı planladık. 19-23 Ekim arasında ikincisini gerçekleştireceğimiz Denizli-Gaziantep Yöresel Lezzet Şenliği olacak. Bu şenlikte Gaziantep’e ait ürünlerimiz, yemeklerimiz, baharat çeşitlerimiz, tatlı çeşitlerimiz, kebap çeşitlerimiz, salçamız, çiğköftemiz, dolmamız olacak. Bütün Denizlileri oraya bekliyoruz” dedi.

“TAĞŞİŞ ÜRÜNLERİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Federasyon hakkında bilgiler veren Gaziantepliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilal Şengüloğlu; “Gaziantep, 700 yıllık tarihi boyunca gastronomi dalında UNESCO Miras Listesi’ne ilk giren şehirdir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in Gastrofestlerle buna destek vermesi, Gaziantep’in yemekle ve Türkiye’nin dünyada tanınır hale gelmesinde büyük rol oynadı. Bugüne kadar onlarca festival yaptık. Bu festivalimiz Denizli’de ikincisi. Siyasilerin tam bilgi sahibi olmaksızın onlarla irtibata geçip, bunları kötü emellerine alet eden, şehirlerimizi kötüleyen insanlar var. Federasyon olarak ve benim bunlarla mücadelem var. Biz, Gaziantep’in marka değerini 3-5 tane kendini bilmezin çıkarı dışında fuarlara gelip tağşiş ürün satması ya da diğer illerin ürünlerinin satıldığı, insanların kandırıldığı ortamın mücadelesini veriyoruz. Bunlarla mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

SIRA GECESİ DE OLACAK

Festivallerin başarısının detaylarda saklı olduğunu söyleyen Şengüloğlu; “Detayları çok iyi çalıştık. Ürün kalitesinin olduğu, eğlenceli bir cumartesi-pazar günleri 15.00 ile 20 saatleri arasında Grup Kervan sıra gecesiyle, Eyüp Yılmaz ile beraber sahne performansının olduğu bir şenlik olacak. Her yaptığımız festival bir deneyim katıyor. Birincisini Şubat ayında yapmıştık. Bu sefer İncilipınar Parkı’nda 19-23 Ekim tarihleri arasında daha iyisini yapmak üzere çalışmalarımızı yaptık. Hiçbir baharatçının tezgahında bile tağşiş ürün olmayacak. Denizli halkına, sevdikleriyle beraber hafta sonu Gaziantep’in güzel lezzetlerini kaçırmamaları adına şenliğimize davet ediyorum” şeklinde ifade etti.

Editör: Tahir Aygün