ASAYİŞ

48 Gurbetçiyi 2,1 Milyon Euro Dolandırdılar

Denizli’den yönettikleri finansal operasyonlarla, tuzaklarına düşürdükleri 48 gurbetçiyi 2,1 milyon Euro dolandıran 6 şüpheli operasyonla yakalandı. Şüpheliler MASAK’ın banka hesaplarındaki incelemeleri sonucu ortaya çıktı.

Abone Ol

Denizli Haber - Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Belçika, İsviçre ve Yeni Zelanda’dan 48 kişiyi dolandıran şebeke çökertildi. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ve onların aracılığı ile tanıştıkları yabancılara, paravan şirket üzerinden hisse senedi ve kripto para gibi finansal araçlarla yüksek kar elde edeceklerini vaat eden, sosyal medyada yayınladıkları reklamlarla öne çıkan şüpheliler inanılmaz bir vurgun yaptı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)’ın banka hesaplarını incelemeye aldığı 6 şüphelinin toplamda 2 milyon 109 bin Euro, 80 bin İsviçre Frangı ve 600 bin lira dolandırdıkları tespit edildi.

Şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesinden sonra operasyon yapıldı.

Denizli’de ikamet ettikleri öğrenilen üç şüpheli için Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri soruşturmayı yürüttü. Denizli’deki baskında yakalanan üç şüphelinin ikametlerinde yapılan aramalarda, finansal işlemleri yaptıkları elektronik aletlere el konuldu. Aramalarda bir de kuru sıkı tabanca ele geçti. Kimlikleri belirlenen diğer üç şüphelinin ise yurt dışında yaşadıkları belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile adli makamlara çıkarılan üç şüpheliden ikisi hakkında tutuklama kararı verilirken bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.