Denizli Haber - Milyonlarca araç sahibi için son gün uyarısı yapıldı. 81 ildeki tüm araçlara bunları taktırmak zorunlu oldu. 11 Temmuz tarihine kadar aracına bunu yaptırmayan yandı.

7 Temmuz'da yürürlüğe giren yeni araç güvenliği yönetmeliklerinin detayları açıklandı. Bu yeni düzenlemeler, tüm yeni motorlu taşıtlar için bir dizi gelişmiş sürücü destek sistemini zorunlu hale getiriyor. 11 Temmuz tarihi itibariyle denetimler yapılmaya başlayacak. Araç sahiplerine son gün uyarısı geldi.

Bu sistemler arasında akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası veya arka park sensörü, sürücü yorgunluk algılama sistemi ve acil durum frenleme asistanı bulunuyor.

Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 16-09-2024 Denizli'deki Nöbetçi Eczaneler 16-09-2024

Otomobillerden kamyonetlere, kamyonlardan otobüslere kadar geniş bir yelpazede uygulanacak bu yeni tedbirler, Avrupa genelinde yol güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Özellikle otobüs ve kamyonlar için kör nokta belirleme teknolojisi, çarpışmayı önleyici uyarılar ve lastik basıncı izleme sistemi gibi ek güvenlik önlemleri de zorunlu hale getirilecek.

Avrupa Komisyonu'na göre, bu düzenlemelerin 2038 yılına kadar 25 binden fazla hayat kurtarması ve en az 140 bin ağır yaralanmayı önlemesi bekleniyor. Bu adım, AB genelindeki yolcuları, yayaları ve bisikletlileri daha güvenli bir şekilde korumayı amaçlıyor.

Yeni araç güvenliği yönetmelikleri, Avrupa'da milyonlarca araç sahibini doğrudan etkileyecek önemli bir değişiklik olarak öne çıkıyor.

7 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren bu düzenlemeler, gelişmiş sürücü destek teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte trafik kazalarının önlenmesine büyük katkı sağlayacak.

Editör: Tahir Aygün