Denizli Haber - Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündem Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu oldu. Yerel seçimlerde milletin kararına saygı duyduklarını belirten Güngör, yerel seçimler sonra öz eleştiri yaptıklarını, çeşitli değerlendirmelerle vatandaşın verdiği mesajı tüm detaylarıyla incelediklerini söyledi. Yerelde muhalefet olarak Denizli’nin, Denizli halkının çıkarlarını korumak için çalışacaklarını belirten Güngör, son dönemdeki gelişmeleri de değerlendirdi.

“İŞ YAPMAK YERİNE BAHANELERE SIĞINIYOR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu hizmet etmek yerine bahanelere sığınmakla suçlayan Güngör, “Milletimiz yerelde bize muhalefet görevi verdi. Bu görevi de en iyi şekilde yapmak üzere yolumuza devam edeceğiz. 3 aylık geçen zaman dilimini değerlendirmek, paylaşmak istiyoruz. Denizli Büyükşehir Belediye yönetiminin asıl yapması gereken iş, Denizli’nin ihtiyaçlarını gidermek, vatandaşa hizmet sunmaktır. Denizli’de 2004 yılı seçimleri sonrası AK Parti Yerel İktidarında sayın Nihat Zeybekci ve sonrasında Osman Zolan başkanımızla Denizli, Ege’nin incisi konumuna geldi. Sayısız güzel işlere imza atıldı. AK Parti Belediyeciliği ile Denizli, güzel bir konuma oturdu. 31 Mart sonrası göreve gelen mevcut yönetiminin 3 aylık çalışmasına baktığımızda, yaklaşık 1 ayı bilboard ve panolarda yer alan ve yalan olan belediyenin borç miktarı oldu. Büyükşehir adeta bir tabela belediyesi haline getirildi. İş yapmak, seçimlerde verdikleri sözleri ve vaatleri tutmak yerine, bu bahaneye, sözde ‘borçlar var’ bahanesine sığınılmaya kalkışıldı. AK Parti Belediyecilik anlayışında bahanelere sığınma yoktur. Halka ne şartta olursa olsun hizmet etmek vardır. Biz sayımız kaç olursa olsun Belediye Meclisinde muhalefet olarak, bu verilen sözlerin yerine getirilmesi ve hatırlatılması noktasında presimize devam edeceğiz” dedi.

CHP’li Arpacı, Pamukkale Dijital Müze Projesini Meclis Gündemine Taşıdı CHP’li Arpacı, Pamukkale Dijital Müze Projesini Meclis Gündemine Taşıdı

“EMEKLİYE VERİLEN SÖZ TUTULMADI”

Çavuşoğlu’nun emekliye verdiği sözü tutmadığını ileri süren Güngör, “Mevcut Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, seçim döneminde aday iken, emekliye her bayramda verilen ikramiyenin 2 katı emekliye ikramiye vereceğini vaat etmiş,  her doğum yapan aileye destek olunacağı sözü vermişti. Her yerde bunu duyurmuştu. Denizli’de yaklaşık 287 bin emekli bulunuyor. Bu emeklilerimize hitap ederek, söz verdiniz. Şu anda çıkan emekliye verilecek destek, adeta vermemek için birçok ağır şarta bağlanarak çıkardınız. Bir kez olmak üzere birçok şarta uyan emekliye bu destek verilecek. Merak ediyoruz! Bu şartlara uyup destek alabilecek, faydalanacak kaç emekli var? Bu soruyu mevcut Büyükşehir yönetiminden cevaplamasını istiyoruz! Vaat verirken emeklimize şartları da böyle aktarsaydınız. Yalanlara sığınmasaydınız! Neden yanılttınız insanları? Yeni doğan bebekler için de nakdi yardım kararı aldınız. Vaatlerine baktığımızda sanki her doğum yapan aile bu destekten yararlanabilecek algısı oluşmuştu. Çıkan kararda ise,  yine birçok şart ortaya konuldu. Yani her haneye değil, böylesi birçok şarta uyan aileler doğum yardımından faydalanacak. Gerçekten incitici ve üzücü bir durum” dedi. 

“DEDİKODUYU BIRAK MAHKEMEYE GİT”

Çavuşoğlu’nun her ay şehir gündemini iftira ve dedikodu kazanına çevirdiğini ileri süren Güngör, “Büyükşehir Belediye Başkanı iftira ve bir takım iddialarla adeta dedikodu kazanı oluşturarak gündeme mesajlar veriyor. Her ay Mecliste farklı konuları dile getiriyor. Bir iddian varsa bunu ispatlamakla mükellefsin. Kahvede, mahallede konuşur gibi atıp tutarsan, buna ‘Dedikodu’ denir, ‘İftira’ denir. İddiaların varsa taşırsın yargıya. Varsa sunarsın belgelerini, Türk Yargısı kararını verir. Her ay bu konuları, dedikoduları, iftiraları dinlemekten vatandaş olarak, siyasetçi olarak yorulduk. Millet size, ‘ Denizli’ye hizmet edin’ diye bir görev verdi. ‘Dedikodu yapın, ahkam kesin’ diye bu görev verilmedi. Denizli’miz için dönem çalışma, icraat dönemi. Denizli’mizin yararına atılacak her adımda, her yatırımda, her yararlı işte bizde onların yanlarında olacağız. Ama yapılacak her türlü yanlışında bizlerde bunu vatandaşımıza anlatmakla mükellefiz” dedi.

Editör: Tahir Aygün