GÜNÜN İÇİNDEN

Alkol kararına ‘Yürütmeyi durdurma’

Beltaş’ın üç işletmesinde alkol satışını öngören belediye meclisi kararını yargıya taşıyan Memur Sen, Denizli 2. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Abone Ol

Denizli Haber - Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, mayıs ayındaki oturumunda belediye şirketi olan Beltaş’a ait üç kafeteryada alkollü içecek satışına onay vermişti. Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, alınan kararın gözden geçirilmesini istemiş, halka açık alanlarda alkol satışının yapılmasının bir dizi sorun yaratacağını savunmuştu.

Memur Sen Denizli il temsilciliği de alkol satışına onay veren meclis kararını yargıya taşımıştı. Memur Sen’den yapılan yazılı açıklamada Denizli 2. İdare Mahkemesi’nin meclis kararı hakkında ‘yürütmeyi durdurma’ kararını verdiğini duyurdu.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTILAR

Memur Sen açıklamasında; “Denizli Büyükşehir Belediyesinin ısrarı üzerine Memur-Sen Denizli İl Temsilciliği tarafından açılan davada ilk karar çıktı” denildi. İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, “Çocuklarımızı ve gençliğimizi alkol gibi sonradan telafisi çok güç olan zararlı etkenlerden korumak hepimizin ortak görevi olduğunu, devletin resmi kurumu olan belediyelerinde siyasi tarafı ne olursa olsun bu sorumluluğun bir parçası olduğunu dile getirmiştik. Biz olaya hem eğitimci kimliğimiz hem de toplumsal normlar çerçevesinde bakıyoruz. Dünyanın birçok yerinde alkol ile ciddi bir mücadele örneği sergilenirken, belli yasak ve kurallar ile alkol kullanımını en aza indirmek gibi gayretli çalışmalar ortaya koyulurken, devletin resmi organı olan belediye eliyle alkole teşvik edici bir kararı asla kabul edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Öselmiş ayrıca; “Büyükşehir Belediyesi tarafından alkollü mekân olarak belirlenen belediyeye ait kafe ve restoranlarda alkol satışı; Denizli 2. İdare Mahkemesi tarafından ‘hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir’ kararıyla yargıya takılmış oldu” ifadesini kullandı.

Meclis kararının ardından Beltaş’a ait Beyaz Kafe, Değirmen Kafe ve Butik Kafe’de alkol satışına başlanmıştı.