GÜNÜN İÇİNDEN

Aydın-Denizli otoyolu açılıyor! Aydın-Denizli arası ne kadar olacak

Denizli'den Aydın'a yaklaşık 2 saat olan ulaşım süresini 70 dakikaya indirecek Aydın-Denizli otoyolunun kalan kısmının açılış tarihi belli oldu. İkinci etabın da tamamlanmasıyla Aydın-Denizli arasının 380 lira olacağı öğrenilen otoyolun 12 Ekim itibariyle tamamen ulaşıma açılacağı öğrenildi.

Abone Ol

Denizli Haber - Temeli 2020 yılında atılan Aydın-Denizli Otoyolu, önümüzdeki günlerde tam kapasiteyle hizmete açılıyor. Toplam uzunluğu 163 kilometre olup, 140 kilometre ana gövde ve 23 kilometre bağlantı yolundan oluşan Aydın-Denizli Otoyolu Projesi'nde geçen yıl açılan 80 kilometrelik ilk etabın ardından kalan kısım yarın trafiğe açılacak.

Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağından başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar, Büyük Menderes Nehri'nin güneyinden Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden Kuyucak ilçesinin güneyine ulaşan, oradan Denizli Kocabaş'a gelen Aydın-Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Denizli Kocabaş arasındaki bölümü geçen yıl trafiğe açılırken, Aydın-Kuyucak kısmındaki çalışmaların bu yıl tamamlanması bekleniyordu.

Aydın-Denizli Otoyolu'nda kalan ikinci etaptaki inşaat çalışmaları geçen ay tamamlanırken,  Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yaptığı otoyolda kabul işlemleri de tamamlandı. Resmi açılışının önümüzdeki günlerde yapılması planlanan otoyolun 12 Ekim itibariyle hizmete alınacağı öğrenildi.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun Aydın-Kuyucak kısmının da açılması ile Denizli'den Aydın'a 70 dakikada, İzmir'e ise yaklaşık 2 saatte ulaşılması sağlanacak. Kuyucak-Kocabaş arasında 225 lira olan otoyol ücretinin Nazilli-Denizli arasının 145 lira olacağı, Aydın-Denizli arasının ise 380 lira olacağı öğrenildi. Devlet tarafından yapılan İzmir-Aydın otoban ücreti ise 40 lira.