GÜNÜN İÇİNDEN

Aydın-Denizli Otoyolu Perşembe Günü Açılıyor

Aydın-Denizli Otoyolu, 17 Ekim Perşembe günü saat 00.01’den itibaren araç trafiğine açılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kararı, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Abone Ol

Denizli Haber - Denizli’nin İzmir’e otoyol ile bağlanması hayali sonunda gerçekleşiyor. Aydın ve Denizli gibi kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştıracak olan otoyolun Aydın’ın Kuyucak ilçesinden Denizli’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Kocabaş Mahallesi yakınlarındaki kavşakları arası 3 Kasım 2023’te açılmıştı. Otoyolda Kuyucak-Aydın arasındaki 60 kilometrelik bölümü de araç trafiğine açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kararı, Resmî Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre otoyol 17 Ekim Perşembe günü saat 00:01’den itibaren trafiğe açılacak. Yolun daha önce 12 Ekim’de açılacağı açıklanmış fakat daha sonra program iptal edilmişti.

AZAMİ HIZ 140 KM

Kararda; erişme Kontrollü Karayolu olarak trafiğe açılan bu kesime; yayaların, hayvanların, motorsuz araçların, lastik tekerlekli traktörlerin, iş makinelerinin ve bisikletlilerin girmesi yasak olduğu bildirildi. Bu kesimde mecburi asgari hızın 40, azami hızın da 140 olduğu belirtildi. Trafiğe açılan bu kesimde ve kavşaklarda duraklamak, park etmek, geri dönüş yapmak ve geri gitmek yasak olduğu, zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeridinde durulabildiğin altı çizildi. Toplam 163 kilometre uzunluğa sahip olan otoyolda geçiş ücreti 380 lira olarak açıklanmıştı.