Kartlı harcamalarda dikkat çeken artış! Kartlı harcamalarda dikkat çeken artış!

Denizli Haber - Ülkemizin tarımda üretim üslerinden biri olan Denizli’de 376 bin dekar alanda tarım yapılıyor, 126 ürün üretiliyor. Tarımda son dönemde önemli bir atılım yapan Baklan’da Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, 10 yıllık hayalini gerçekleştirdi ve sektöre nitelikli eleman sağlanması için Baklan Tarım Teknolojileri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında açıldı. Geçen yıl 30 öğrenci ile eğitime başlayan okul bu yıl, kontenjanını artırarak 60’a çıkardı.

Whatsapp Image 2024 07 12 At 18.33.45

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Okulun açılması için yoğun çaba harcayan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, LGS’ye giren öğrencilere ve velilere seslenerek, Baklan Tarım Teknolojileri Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeleri çağrısında bulundu. Baklan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirağ ve Okul Müdürü Ahmet Canbay ile birlikte okulda basın toplantısı düzenleyen Gülsever, öğrencilere birçok avantaj sunulduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLERİN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Mesleki eğitim ve tarım sektörünün önemine vurgu yapan Gülsever, “18 derslikli, 300 öğrenciye pansiyon hizmeti verebilecek kapasiteye sahip bu okul özel okul statüsünde. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanıyor, veliye hiçbir yük getirmiyor. Öğrencilere barınma imkanı sağlanıyor, 3 öğün yemek veriliyor. Tüm öğrencilere burs sağlanarak harçlıkları veriliyor. Lise müfredatının yanı sıra mesleki ve teknik eğitim veriliyor. Bu yıl kuracağımız sera ile öğrencilerimiz uygulama da yapacak. LGS sonuçları açıklandı, öğrenciler bir hafta içerisinde tercih yapacak. Çocuklarına güzel bir gelecek sunmak isteyen velilerimize ve öğrencilerimize okulumuzu tercih etmelerini öneriyorum. 60 şanslı öğrencimizi ilçemize bekliyoruz” diye konuştu.

HAYATA ATILMADA ÖNLERİ AÇIK

Pamukkale Üniversitesi ile sürekli iş birliği içinde olduklarını, öğrencilerin eğitim süresinde sağlanan olanakların yanı sıra okulu bitirince de önemli avantajlar elde edeceklerine dikkat çeken Gülsever, “Buraya gelen öğrenciler çekirdekten yetişmiş olacak. Üniversite sınavlarında meslekleri ile ilgili okulları tercih ettiklerinde 60 puana yakın ek puan kazanacaklar. Bir puanın bile önemli olduğu sınavlarda bu önemli bir avantaj. Mezunlarımız Tarım Bakanlığının çiftçi desteklemeleri kapsamında hibe projelerden destek alabilecekler.  Özel sektörde ve kamuda çeşitli birimlerde tekniker olarak istihdam edilebilirler. Bu okul öğrencilerimize hayata atılmada önlerinin açık olmasını sağlıyor” dedi.

Editör: Tahir Aygün