Denizli haber - Denizli Barosu, 49. Olağan Genel Kurulu’nu geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirdi. Genel kurulun ardından yapılan seçimde 3 aday başkanlık için yarıştı. Başkanlık seçiminde ipi Ufuk Kök göğüsledi. Kök 557 oy alırken, Jülide Keleş Yarışan ise 523 oy aldı. Mevcut Başkan Adnan Demirdöğer ise 467 oyda kaldı.

GÖREVİ DEVRALDI

Yapılan seçimin ardından mazbatasını alan Ufuk Kök, Baro’ya geldi. Baro’da devir teslim töreni düzenlendi. Törende önceki dönem Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, görevi, yeni Başkan Ufuk Kök’e devretti. Törenin ardından açılama yapan Başkan Kök; “13.10.2024 tarihinde gerçekleşen Denizli Barosu 49. Olağan Genel Kurulu uyarınca, kesinleşen seçim sonuçları kapsamında seçim kurulundan kesin sonuçlar geldi ve mazbatamızı teslim aldık. Ayrıca yine önceki dönem Baro Başkanımız Av. Adnan Demirdöğer ve yönetim kurulu üyeleri ile yeni dönem için seçilen yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Baromuzda devir teslim töreni gerçekleştirdik. Toplantıya ayrıca Denizli Barosu Gençlik Meclisi üyesi meslektaşlarımız da iştirak ettiler” dedi.

“BAROMUZU DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIMIZA OLAN İNANCIM TAM”

Devir teslim törenlerinin bundan sonra da uygulanması temennisinde bulunan Başkan Kök; “Baromuzun yakın tarihine baktığımızda böylesi anlamlı bir devir teslim töreni uygulamasının olmaması nedeniyle bundan sonra bu törenin gelenekselleşmesini temenni ediyorum. Yeni dönemin, başta Denizli Barosu mensubu meslektaşlarımıza ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri çok seviyorum, sizlerden aldığımız güç ile Baromuzu daha ileriye taşıyacağımıza olan inancımın tam olduğunun bilinmesini isterim. Bir de seçilmemizin ardından sağ olsun birçok meslektaşımız aradı, tebrik etti, ancak yoğunluktan cevap veremediğim meslektaşlarım da oldu, lütfen gönül koymayın” diye konuştu.

“DENİZLİ BAROSU’NDA İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Baroda ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden önceki dönem Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, “Denizli Barosu’nda yine bir ilki gerçekleştirdik. 3 yıl boyunca onurla yürüttüğüm Baro Başkanlığı görevimi, seçilen Av. Ufuk Kök Başkanıma devrederek, ilk defa Baromuzda devir teslim töreni düzenledik. Denizli Barosu’na mensup tüm meslektaşlarıma teşekkür eder, sayın başkanı ve kurullarına seçilen tüm meslektaşlarımı tebrik eder, başarılar dilerim” şeklinde ifade etti.

Denizli'de astsubaylar, 17 Ekim Astsubaylar Günü'nü kutladı Denizli'de astsubaylar, 17 Ekim Astsubaylar Günü'nü kutladı

Editör: Tahir Aygün