GÜNÜN İÇİNDEN

Bedelli Askerlikte Son Tarih

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamalarının önem arz ettiğini kaydetti.

Abone Ol

Denizli Haber - Bedelli askerlik ücreti, altı aylık memur maaş katsayısına göre belirleniyor. 2024 yılı temmuz ayında geçerli olacak yeni bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belli olacak. Altı aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan memur maaşı zammının ardından bedelli askerlik ücreti için de genelge yayınlanacak.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni bedelli askerlik ücretinden önce bedelli askerlik başvurusu yapacaklara uyarıda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları önem arz etmektedir." denildi.

Bedelli askerlik ücretine yapılacak artıştan önce müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran'a kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.