GÜNÜN İÇİNDEN

Borsa tepetaklak oldu! Gram altın ve dolar/TL rekor kırdı...

Gram altın ve dolar/TL kuru borsadaki sert düşüş sonrası zirvesini yeniledi. Piyasaların kapalı olduğu saatlerde kur 34 liraya doğru hareket etti. Şu sıralar 33,36 TL seviyesinde bulunuyor. Ons altın hafif düşerken, gram altın yönünü zirveye çevirdi ve rekor geldi.

Abone Ol

Denizli Haber - Borsa İstanbul açılışın ardından iki kez devre keserken, BIST 100 endeksi 10 bin puanın ardına geriledi. Bu gelişme sonrası yurt içi piyasalar da hareketlendi. Gram altın ve borsa tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Ons altın fiyatları, ABD'de resesyon endişeleri ve Fed'in eylül ayında faiz indirimine gideceğine yönelik artan beklentilerden kaynaklanan desteğe rağmen, kâr realizasyonun etkisiyle negatif tarafta seyrediyor. 2414 - 2458 bant aralığında hareket eden ons altın, saat 2432 dolar seviyelerinde kaldı.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Fiyatı ons altın ve dolar/TL'nin değerine göre hesaplanan gram altın fiyatı, bu bileşenlerindeki yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesini 2657 liraya çekti. Gram altın şu sıralarda 2609 liradan satışa sunuluyor.

DOLAR KURUNDA YENİ ZİRVE

Dolar fiyatları, yeni haftaya hızlı başladı. Kur, Türkiye piyasalarının açılışının ardından 33,3647 TL'ye kadar yükselirken, böylelikle piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Kur bu sabah piyasaların kapalı olduğu saatte 33,7170 TL'ye kadar tırmandı.

Kaynak: MyNet