GÜNÜN İÇİNDEN

Boyları tek tek ölçüldü! Denizli’de tezgâhlara denetim

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su ürünleri yaşam alanlarının korunması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yasadışı avcılığın önlenmesi amacıyla denetimlerine aralıksız devam ediyor. Yetkililer, avlanan balıkların asgari boy ölçülerine uygunluğunu kontrol ediyor.

Abone Ol

Denizli Haber - Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tezgahlarda balıkların bollaştığı dönemde su ürünlerinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yasadışı balık avcılığın önlenmesi için denetimlerini artırdı. Su ürünleri yaşam alanlarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yurt genelinde eş zamanlı denetimler aralıksız devam ederken Denizli'de de yoğun denetimler gerçekleştiriliyor.

BOY ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, il genelinde iç sularda, balık nakil araçlarında ve perakende satış noktalarında denetimlerde bulundu. Avlanan balıkların asgari boy ölçülerine uygunluğunu kontrol eden yetkililer tarafından, balık satışı gerçekleştiren kişilere; avlanabilir asgari boy ölçülerine uyum sağlamayı teşvik etmek ve bilinçlendirmek için bilgilendirici görseller dağıtıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın taze ve sağlıklı su ürünlerine ulaşması için yapılan denetimler titizlikle devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

BALIKTA BU AY

Öte yandan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Güne bol omega-3 içeren bir bilgiyle başlayalım. Ekim ayında hangi balıklar tüketilir?" ifadeleri ile bu ay en lezzetli balıkların görseline yer verdi.