Denizli haber - Kuraklık bu yaz etkisini derinden hissettiriyor. Göller ve su kaynakları kururken, çiftçi de toprağını yeteri kadar sulayamamaktan dertli. Çivril ilçesine 35 kilometre, Denizli il merkezine 100 kilometre uzaklıktaki Bozdağ Mahallesi de kuraklıkla mücadele ediyor. Köy içinde ve köy dışındaki arazide kaynak sularının beslediği çeşmelerin akmadığını, köye inen yaban hayvanlarının bile susuz kaldığını belirten mahalle sakinleri, kaynak sularının arızalarının giderilerek çekmelerinin akmasını istiyor.

DERE VE AYDIN'I ZİYARET ETTİLER

Milli sporcu okul çıkışında silahlı saldırıya uğradı Milli sporcu okul çıkışında silahlı saldırıya uğradı

Bozdağ Mahallesi sakinlerinden Öğr. Gör. Necmi Özdemir, iş insanı Vedat Demir, Erdoğan Tugan, Osman Başöz ve muhtar Mehmet Başöz'den oluşan grup, Çivril Belediye Başkanı Semih Dere ve DESKİ Genel Müdürü Ali Aydın ile görüşerek mahallenin su sorununa çözüm talebinde bulundu. Başkan Semih Dere'ye Bozdağlılar olarak yaptıkları ziyarette akmayan çeşmelerle ilgili bilgi aktardıklarını ve dilekçe verdiklerini ifade eden grup sözcüsü Necmi Özdemir, "Kendileri konuyla ilgileneceğini belirterek; DESKİ ile de görüşmemizin iyi olacağını söyledi. Kendisinin de konunun takipçisi olacağını belirtti" dedi.

DESKİ YERİNDE İNCELEYECEK

DESKİ Genel Müdür Ali Aydın ile yaptıkları görüşmenin de olumlu geçtiğini anlatan Özdemir, "Yoğun programının arasında bizlere zaman ayırdı. DESKİ'nin Çivril Şube Müdürü Şevket beyin de orada olması, konuyu her ikisine de açıklamamız ve konu hakkında bilgilendirmemiz olumlu sonuçlar doğuracağına inanmamıza neden oldu. Eylül ayının ilk haftası içerisinde herhangi bir aksilik olmaz ise Çivril DESKİ Bozdağ'a bir ziyarette bulunarak konuyu yerinde inceleyecek. Bozdağ muhtarı Mehmet Başöz de konuyu kendilerine açıklayacak" ifadesini kullandı.

Kaynağından gelerek akmayan Goca Çeşme, Kurnalı, ilkokulun altındaki çeşme ve YSE tarafından yapılan 3 çeşmenin inceleneceğini bildiren Özdemir, çeşmelerin akması sağlanırsa arazilerde su ihtiyacının giderileceğini kaydetti.

Editör: Tahir Aygün