Denizli Haber -  “Sakin Şehir Buldan” sloganı ile 2007 yılında başlattığı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla Buldan’ı tarih ve kültür turizminde  önemli bir yere taşıyan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve ilçe turizmine kazandırmak amacıyla başlattığı sokak sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamalarında hedefimize ulaştık. Buldan,  tarih ve kültür turizminde olduğu gibi  eko turizmi ve  agro-turizminde de yeni destinasyonlardan biri olması için çalışmalarımız devam ediyor. Tarih ve kültür mirasımıza sahip çıktığımız gibi ilçemizin unutulmuş el sanatlarını da yeniden canlandırmak, ekonomiye kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

KARAKÖY KİLİMİ YENİDEN HAYAT BULACAK

CHP’li Vekillerden Orpak’a Hayırlı Olsun Ziyareti CHP’li Vekillerden Orpak’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Buldan’ın  Karaköy mahallesinin adını taşıyan ve renkleri, desenleriyle  meşhur Karaköy kilimlerini yeniden yaşatmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda Denizli Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Tarih Bölümü öğretmenleriyle imzalanan protokol kapsamında  envanter çalışması gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Şevik,  envanter çalışmasında elde edilen kilim desenleri, öyküleri ile birlikte kitapçık haline getirileceğini açıkladı

Başkan Şevik, “Örf ve adetlerin, yöresel yaşayış biçiminin, bize özgü mitolojik semboller ve dokuma teknikleriyle topluma aktarıldığı tarihi belge niteliğinde olan Karaköy Kilimi, renkleri ve desenleriyle ayrı bir görsel şölendir. İşte kendine has yapısıyla ayrıcalıklı bir yer oluşturan Karaköy Kilimini,  toplumumuzda ve kültürümüzde hak ettiği değeri yeniden kazandıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Editör: Tahir Aygün