Denizli Haber - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım’ın eleştirilerine belediye meclisi toplantısında yanıt verdi. Mecliste konuyu gündeme getiren CHP Grup Başkanvekili Osman Bartal, Çavuşoğlu’ndan açıklama istedi.

DESTEK VERENLERİ UYARDI

Çavuşoğlu, sosyal medyada kendisine destek veren vatandaşları uyararak, "Bu paylaşımların şahsım adına bir faydası olmadığını düşünüyorum. Beni eleştirenlerle ilgili asla negatif bir cümle kurmamalarını rica ediyorum. Herkes eleştiri hakkını kendinde bulabilsin diye yola çıktık. Bizi eleştiren kim olursa olsun, nezaket dışı dahi olsa, saygıyla karşılayacağım. Denizlispor kulüp başkanı arkadaşıma eleştirileri için ayrıca teşekkür ediyorum," dedi.

Çavuşoğlu verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor Çavuşoğlu verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor

BELEDİYE KAYNAKLARI DENİZLİSPOR’A AKTARILAMAZ

Denizlispor’un eski günlerine dönmesi için bir sistem kurulması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını Denizlispor’a aktarma gibi bir şansımız olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Bu şehrin bana emanet ettiği her kuruşa sahip çıkacağıma kimsenin kuşkusu olmasın," diye konuştu.

TAHAKKÜMDEN KURTULMALI

Denizlispor ile ilgili bir süreç içinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

  • "Önceki dönem başkanlık yapmış arkadaşlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda neler yapılacağını tartıştık."
  • "Daha sonra bir başka toplantıda, Denizli’deki tüm sanayi ve iş dünyasının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla konuyu masaya yatırdık."
  • "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu işin tarafı olma noktasında sadece kaynak aktaran rolüyle kalmamızın gerektiğini söyledik."
  • "Denizlispor’un, belediyenin tahakkümünden kurtulması gerektiğini belirttik."
  • "Denizlispor, Denizli’nin ortak bir değeri ve bu değerin ayakta kalması için çaba gösterilmesi gerekiyor. Ancak karar vericinin belediye başkanı olmaya başlaması, bugünkü duruma yol açtı."
  • "Bu takımın eski günlerine dönebilmesinin yolu, birilerinin yönettiği kulüp olmaktan kurtulmasından geçiyor. İlk doğru adımı bu kulübün üstündeki tahakkümden kurtararak attık."
  • "Bizler tahsilat makamı olarak görünen bir sistemi ortadan kaldırıyoruz. Bu süreçte hatalarımız olmuştur ve olmaya devam edecektir."

DENİZLİSPOR YÖNETİMİNİ ANLIYORUM

Kendisine yönelik eleştirilerin, yaşanan zor süreçten kaynaklandığını savunan Çavuşoğlu, "Biz kardeşlerimizin yaptıkları açıklamaların tamamını gençliklerine ve yaşadıkları zor süreçten kaynaklı olarak kullandıkları dil nedeniyle anlıyoruz. Başkana burada bir kez daha sesleniyorum. Her türlü eleştiriyi yapabileceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu şehrin belediye başkanı olmadan önce kendine ait bir işletmesi olan ve hayatını kendi başına sürdüren bir kardeşinizdim. Bu süreçte sosyal medyadan benim güzel fotoğraflarımı paylaşanlara sesleniyorum. Ne giydiğim atletten, ne giydiğim şorttan, ne de giydiğim terlikten utanmadım, utanmıyorum ve utanmayacağım," dedi.

Editör: Tahir Aygün