Denizli haber - CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenledikleri basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi. Horzum’un gündem maddelerinden birisi de, meslektaşları mali müşavirlerin, ‘enflasyon muhasebesi Uygulamasına’ gösterdiği tepkileri dile getirmek oldu. 

Zor şartlar altında, büyük bir iş yüküyle hizmet vermeye çalışan mali müşavirlerin, enflasyon düzeltmesi nedeniyle iş yükünün kaldırılamaz derecede arttığını belirten ve meslektaşlarının isyanına ses olan Horzum,  konunun vahim bir duruma geldiğini aktardı.

Özel’in Buldan Mitingi İptal Özel’in Buldan Mitingi İptal

“KAFAMIZA SİLAH DAYANDI”

Mali müşavirlerin kafasına adeta silah dayandığını belirten Horzum, “Başka bir ülkenin de vatandaşı olan Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, öyle ucube ve garabet mali kararlara imza attı ki, emin olun ülkenin elini kolunu bağladı. Aşırıya kaçan vergi kararlarıyla beraber vatandaşın adeta iflahını kestiler. Mensubu olduğum mali müşavirlerin üzerine getirmiş olduğu enflasyon muhasebesi adı altındaki uygulamayla,  gerçek anlamda 3 aylık dönemde uygulanması mümkün olmayan bir sistemi getirdi. Üzerlerinde mevcut sistem nedeniyle birçok yük taşıyan mali müşavirlerin adeta bu yeni uygulamayla kafalarına silah dayadı. Mesleğimizin temsilcilerini tüm itirazları, eylemlerine rağmen hiçbir uyarıyı da dinlemediler. Halktan ve sistemden ne kadar kopuk olduğunun en ala göstergelerinden birisi de bu oldu. Bu ülkede yaşıyorsunuz, İngiliz mantığıyla bu ülkeyi yönetmeye kalkıyorsunuz. İngiliz mantığıyla Türkiye’den vergi toplamaya kalkıyorsunuz. Ülkemizin gerçekliğine uymayan bu ve buna benzer uygulamaların derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Mali müşavirlik mesleğine adeta darbe vuran  bu garabet uygulamadan dönülmesini bekliyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün