GÜNÜN İÇİNDEN

Çınar Meydanına İdam Sehpası Kurdular

Alperen Ocakları Denizli İl Başkanı Samet Can Akyol, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, Diyarbakır Bağlar’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin’in katilleri için idam çağrısında bulundu. Akyol, bu tür vahşi cinayetlerin en ağır cezayı hak ettiğini belirterek, idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Denizli Haber - Diyarbakır'da yaşanan olayda 8 yaşındaki Narin'in ölümünün tüm Türk halkını derinden yaraladığını ifade eden Alperen Ocakları Denizli İl Başkanı Samet Can Akyol, “Yaklaşık 3 hafta süren aramalar sonrasında cansız bedenine ulaşılan Narin kızımız hepimizin yüreğini yakmıştır. Evlatlarımızın canlarına kast eden, bu vahşi cinayeti işleyenlerin Türk adaleti önünde en ağır şekilde yargılanmaları gerekmektedir," dedi. Akyol, idam cezasının geri getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Biz Alperenler olarak, bu tür vahşi cinayetlerde idamın geri gelmesini istiyoruz. İdam cezasının kaldırılması suç oranlarında artışa neden olmuştur ve olmaya devam edecektir," ifadelerini kullandı.

"AVRUPA BİRLİĞİ'Nİ BIRAKALIM, KENDİ İŞİMİZE BAKALIM"

Akyol, Türkiye’de idam cezasının kaldırılmasının suçların artmasına yol açtığını savunarak, yetkililere seslendi: "Bırakın Avrupa Birliği ne der, ABD ne der, biz işimize bakalım. Devlete kurşun sıkan teröristler ve çocuklarımızı vahşice katleden caniler için idam geri getirilmeli, hak ettikleri cezayı almalıdırlar." Akyol, bu tür cezaların toplumda caydırıcı olacağına inandığını belirtti.

DENİZLİ MEYDANI'NDA TEMSİLİ DARAĞACI KURULDU

Alperen Ocakları Denizli İl Başkanlığı, 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda idam çağrısını tekrarlamak adına temsili bir darağacı kurdu. Darağacına “İdam İstiyoruz” pankartını asarak, bebek ve çocuk katilleri, tecavüzcüler, caniler ve vatan hainleri için idam cezasının geri getirilmesi talebini dile getirdi.

"ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, TEDAVİ GÖREN KAHRAMANLARIMIZA ŞİFA DİLİYORUZ"

Akyol, konuşmasında Tunceli Ovacık’ta bir askeri aracın devrilmesi sonucunda şehit olan askerlere de rahmet dileyerek, “Başta Narin yavrumuz olmak üzere, şehit olan kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Tedavisi devam eden kahramanlarımıza şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun, mekânları cennet olsun," dedi.