Denizli Haber - Denizli Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Yasin Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi ile Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsorluk ve bedava bilet uygulamalarını mercek altına aldı. Öztürk, önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan şu sorulara yanıt vermesini talep etti:

İDDİALAR DOĞRU MU?

Basında yer alan haberlere göre, THY'nin 2021 yılında İsmailağa Cemaati'ne 180.000 dolar değerinde bilet hibe ettiği iddia ediliyor. Ayrıca, 2018 yılında 74.000 dolar, 2019 yılında 110.000 dolar ve 2020 yılında 160.000 dolar değerinde bilet hibeleri yapıldığı belirtiliyor. Bu iddiaların doğruluğu nedir?

HİBE KAPSAMI NEDİR?

Eğer iddialar doğru ise, İsmailağa Cemaati'nin faaliyet alanı, THY'nin web sayfasında belirtilen "spor, kültür, sanat ve iş dünyasına hitap eden projeler"den hangisine denk gelmektedir?

AK Partili Şahin Tin Çin temaslarını ve sonuçlarını değerlendirdi! “İpek yolunun anahtarı Türkiye!” AK Partili Şahin Tin Çin temaslarını ve sonuçlarını değerlendirdi! “İpek yolunun anahtarı Türkiye!”

SON 10 YILIN SPONSORLUKLARI

Son 10 yıl içerisinde THY'nin sponsorluk adı altında bedava bilet verdiği kişiler ve gruplar kimlerdir ve bu bedava biletlerin toplam ekonomik karşılığı ne kadardır?

KADIN VOLEYBOL TAKIMI

Milli gururumuz olan Kadın Voleybol Takımımızın ABD'ye yaptığı 13 saatlik yolculukta ekonomi sınıfında uçtuğu göz önüne alındığında, THY'nin sponsorluk ve bedava bilet uygulamalarında hangi kriterleri ve hangi değerleri ön planda tuttuğu sorgulanmaktadır.

Milletvekili Öztürk, THY'nin kamuoyuna şeffaf bir şekilde hesap vermesi gerektiğini belirterek, sponsorluk ve bedava bilet politikalarının açıklığa kavuşturulmasını istedi. THY'nin sponsorluk stratejilerinin ve bu stratejilerin ülke menfaatine uygun olup olmadığının araştırılması gerektiğini vurguladı.

Editör: Tahir Aygün