Denizli Haber - Denizli’de, Vergi Dairesi Başkanlığı, kentteki 5 milyon liranın üzerinde vergi borcu olan mükelleflerin listesini kamuoyuna sundu. Gazi Bulvarı’ndaki defterdarlık binasının girişine asılan listelerde, ünlü iş insanları ve bir dönem sektörde öncü olmuş firmalar dikkat çekerken, bazı borçluların yıllar önce tasfiye edilen veya iflas eden şirketler olduğu ortaya çıktı.

ÜNLÜ İSİMLER VE FİRMALAR LİSTEDE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı açıklamanın ardından Denizli’deki vergi borçlularının listesini açıklayan Vergi Dairesi, çeşitli sektörlerden tanınmış isimleri ve firmaları ifşa etti. Listede, bir dönem büyük başarılar yakalamış fakat sonradan el değiştiren ya da iflas eden firmalar dikkat çekti. Özellikle eğlence sektöründen bazı tanınmış isimlerin de listede yer alması şaşkınlık yarattı.

DENİZLİSPOR DA LİSTEDE

Pamukkale Vergi Dairesi’nin açıkladığı listede, en borçlu kuruluş olarak Depsan Demir 41,5 milyon lira borcu ile dikkat çekerken, Denizlispor da otopark işletmeciliğinden kaynaklanan 5 milyon liranın üzerinde vergi borcu ile listede yer aldı. Eğlence sektörü ve farklı alanlardaki tanınmış firmaların yanı sıra, Denizlispor'un bu listede bulunması kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

Denizli Demokrasi Platformu’ndan Geleneksel Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşüne Davet Denizli Demokrasi Platformu’ndan Geleneksel Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşüne Davet

DİĞER VERGİ DAİRELERİ DE LİSTELERİNİ AÇIKLADI

  • Saraylar Vergi Dairesi: Listenin başında, 40 milyon lira borç ile bir tekstil firması bulunuyor. Beyaz eşya üreticileri ve kimya sektöründen firmalar da milyonlarca liralık borçları ile listede yer aldı.
  • Gökpınar Vergi Dairesi: 186 milyon liralık borcu ile Çevrimiçi Hammadde Plastik Geri Dönüşüm firması listenin zirvesinde yer aldı. Diğer büyük borçlular arasında RNC Mobilya ve Pamukkale Gaz da bulunuyor.
  • İhtisas ve Çınar Vergi Daireleri: İhtisas Vergi Dairesi’nin listesinde sadece iki firma yer alırken, Shamrock Tekstil ve Denizli Polimer dikkat çekti. Çınar Vergi Dairesi’nin listesinde ise tekstil firmaları öne çıktı.

Vergi Dairesi yetkilileri, bazı firmalar için haciz işlemlerinin devam ettiğini, bir kısmının ise yıllar önce iflas ettiğini belirtti.

Editör: Tahir Aygün