GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli’de 2024 Pamuk Hasadı Başladı "Beyaz Altın" Tarlalarda

Denizli'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan pamuk, 2024 yılı hasadına başladı. “Beyaz altın” olarak bilinen pamuk, özellikle Sarayköy, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde üretilmekte olup, Türkiye'nin pamuk üretiminde de önemli bir yere sahip. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un da katılımıyla, Merkezefendi ilçesi Aşağışamlı Mahallesi’nde düzenlenen pamuk hasadı etkinliğiyle yeni sezon kutlandı.

Abone Ol

Denizli Haber - 2024 hasat döneminde Denizli, yaklaşık 12 bin hektar alanda 58 bin tonun üzerinde pamuk üretmeyi hedefliyor. Modern makinelerle yapılan hasat sayesinde, iş gücü ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Hasat etkinliğinde konuşan Denizli Valisi Coşkun, “Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almasını diliyorum. Sezonun hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar ise 2023 yılı pamuk üretimi rakamlarını paylaşarak, ortalama 470 kg verim elde ettiklerini belirtti. Pamuk hasadı, şenlik havasında geçerken katılımcılar, üreticilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekerek etkinliği tamamladılar.