GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli'de Aile Şirketleri İçin Yeni Vizyon Oluşturuluyor

Denizli'deki iş dünyasının önemli temsilcilerinden DEGİAD Başkanı Kemal Sözkesen, aile şirketlerinin sürdürülebilirliği ve dijital dönüşüm konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Denizli haber - Sözkesen, aile şirketlerinin 3 jenerasyon boyunca sürdürülmesinin önemine dikkat çekerek, bu konuda destekleyici etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Yapay zekayı günlük hayatta kullanmaları için eğitimler vererek, üyeleriyle önemli iş insanlarını buluşturacaklarını duyurdu.

Denizli'nin markalaşması ve klasik sanayinin dönüşümüne öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Sözkesen, "Denizli'yi büyütmemiz, değiştirmemiz bekleniyor. Bunun somut adımını atmamız gerekiyor" dedi.

Aile şirketlerinin kurumsallaşması ve sürdürülebilirliği konusunda zorluklar yaşandığını belirten Sözkesen, "Hepimiz muzdaribiz, kardeşler arasında şirketler bölüne bölüne gidiyor. Şirketlerimizin sadece yüzde 3'ü başarılı oluyor. Kurucu jenerasyon artık daha çok temsil noktasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Denizli'nin teknolojik dönüşüm konusunda geride olduğunu belirten Sözkesen, karlılığı yüksek teknolojik alanlara yatırım yapılması, markalaşacak ürünlere odaklanılması ve gerekli ekosistemin oluşturulması gerektiğini vurguladı. Denizli'de teknoloji şirketlerinin oranının yüzde 1 civarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Yeşil dönüşüm konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Sözkesen, maliyetlerin yüksek olduğunu, finansman ve desteklere ulaşmada sıkıntılar yaşandığını belirtti. Tarımda vahşi sulama sorununa da değinen Sözkesen, bu konuda çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

Sözkesen, önümüzdeki yıllarda Denizli'de hızlı bir dijital ve yeşil dönüşüm yatırımlarının yaşanacağını öngördüğünü de sözlerine ekledi.