GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli’de Eylül Ayında 1781 Konut Satıldı! Satışlar Artış Gösterdi

Denizli'de Eylül ayında 1781 konut satışı gerçekleşti.

Abone Ol

Denizli Haber - Denizli'de Eylül ayında 1781 konut satışı gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın Eylül ayına göre %39 artış gösterirken, 2017 yılından bu yana Eylül aylarında gerçekleşen en yüksek konut satış sayısına ulaşıldı. Premar Barem Gayrimenkul Danışmanı Volkan Yiğit “Ancak yılın Ocak-Eylül dönemine bakıldığında, konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %4 oranında geride kaldı dedi.

Kredili Satışlar ve İkinci El Konutlar Öne Çıkıyor

Eylül ayında yapılan konut satışlarının %17’si (299 adet) kredili olarak gerçekleştirildi. Zor kredi kullanım dönemine rağmen bu oran, yılın en yüksek kredili satış sayısı olarak dikkat çekti. İlk kez (sıfır) satılan daireler, toplam satışların %32’sini (577 adet) oluştururken, ikinci el satışlar %68’lik payla (1204 adet) satışların büyük kısmını oluşturdu.

Merkezefendi ve Pamukkale’de Yüksek Satış Rakamları

Denizli’nin merkez ilçelerinde de dikkat çekici artışlar görüldü. Pamukkale ilçesinde 641 konut satışı gerçekleşti ve bu rakam son 14 ayın en yüksek satış sayısı oldu. Merkezefendi’de ise 855 konut satışı ile son 21 ayın en yüksek seviyesi kaydedildi.

Türkiye Genelinde Denizli’nin Payı %1

Türkiye genelinde Eylül ayında toplam 140 bin 919 konut satışı gerçekleşirken, Denizli bu satışların %1’ini oluşturdu. Premar Barem Gayrimenkul Danışmanı Volkan Yiğit, “Kredi kullanımının zorlaştığı bu dönemde Denizli'deki kredili satış oranı, piyasanın canlanmaya başladığının bir işareti. Denizli halkı, konut yatırımı konusunda hareketlilik göstermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.