Denizli haber - Ticaret Bakanlığını 2024 yılı başında aldığı, ardından 1 Temmuz’a ertelediği berber, kuaför ve güzellik salonlarındaki izin günü uygulaması başladı. Bakanlığın kararı doğrultusunda berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü zorunlu olarak izin yapacak. İzin günün belirlenmesi konusundaki karar ise illere bırakıldı.

DENİZLİ’DE O GÜN BELLİ OLDU

Toprağın Altından Kalp Çıktı Toprağın Altından Kalp Çıktı

Denizli’de uzun süredir berberler, Pazar günü izin yapıyordu. Kadın kuaförlerinin izin günü de belli oldu. Denizli Valiliği, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Denizli Ticaret Odası, Denizli Berberler, Kuaförler Odasının esnafla yaptığı görüşmeler sonucu izin günü olarak Pazar gününde karar kılındı. Söz konusu karar, valilik onayıyla yürürlüğe girdi. Güzellik salonları da aynı şekilde Pazar günü izin yapacak. Ancak Pazar günleri düğün ya da nikah randevusu olan gelin ve damatlar, odadan izin alarak saçlarını yaptırabilecek.

DAMAT VE GELİN RANDEVUSU OLANLAR ODADAN İZİN ALACAK

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, “Erkek Berberi, Bayan Kuaförü ve Güzellik Salonlarının 21.07.2024 itibari ile Pazar Günü kapatılmasına karar vererek bu kararı onaylamıştır. Bu Tatil hususatında Pazar günü Gelin ve Damat randevusu olan üyelerimizin odamızdan izin almaları gerekmektedir. Tüm meslektaşlarıma ve Denizli halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Editör: Tahir Aygün