GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli'de Temel Afet Bilinci Eğitimi Gerçekleştirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Denizli İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışanları Derneği (DİSGDER) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) iş birliğiyle, 11 Haziran 2024 Salı günü DESKİ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Salonu'nda iş güvenliği uzmanları, iş yeri hekimleri ve diğer sağlık personeline yönelik Temel Afet Bilinci Eğitimi düzenlendi.

Abone Ol

Denizli Haber - Eğitim öncesinde, DİSGDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akköse açılış konuşmasını yaparak önceki dönem DİSGDER Başkanı İrfan Türker Özden ve yönetim kurulu üyelerine sektörlerine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti ve plaket takdim etti. Akköse, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için yapılan yatırımların bilinçsiz çalışan davranışları nedeniyle karşılık bulmadığını, bu nedenle iş güvenliği kültürünün oluşturulmasının önemine vurgu yaptı.

İş güvenliği kültürünün, işçi, işveren ve devletin ortaklaşa yürüteceği çalışmalar sonucunda toplum geneline yayılması gerektiğini belirten Akköse, işletmelerin insan unsuruna yatırım yapmasının, iş sağlığı ve güvenliğini sağlama noktasında çevresel düzenlemelerden daha önemli hale geldiğini ifade etti. Eğitimlerin iş güvenliği kültürü açısından temel bir fonksiyon olduğunu belirterek, işletmelerin bu eğitimleri artırması gerektiğini söyledi.

Eğitim sonrasında, AFAD eğitmeni tarafından katılımcılara Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi. Eğitimde, ülkemizde sıkça görülen depremler, sel ve heyelan gibi afetlere yönelik doğru davranışlar anlatıldı ve Temel Afet Bilinci kültürünün yaygınlaştırılması hedeflendi.

Eğitimin ardından DESKİ İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü ve DİSGDER Denetim Kurulu ve Federasyon Üst Kurul Delegesi Sait Dirik, DESKİ İSG Eğitim Parkuru'nu tanıttı. İş güvenliği parkurunda sapancı ve işaretçi, kapalı alanda çalışma, sağlık güvenlik işaretleri, yüksekte çalışma, kaldırma ve iletme ekipmanları ile çalışma, yatay yaşam hattı gibi konularda uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca, kişisel koruyucu donanımların tanıtıldığı KKD Konteynırı incelendi.

Afetlerle mücadele için DESKİ tarafından oluşturulan kentsel arama kurtarma alanı ve K9 arama kurtarma köpek eğitim alanları da katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Eğitim parkurlarının dört yıldır faaliyette olduğu ve yangın, çevre, KBRN, derin kazılar gibi etapların yakında ekleneceği bilgisi verildi.

Eğitim parkuru ve kentsel arama kurtarma alanlarının incelenmesinin ardından görüş ve öneriler paylaşılarak etkinlik başarıyla tamamlandı.