Denizli Haber - Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantısının birinci birleşimi, Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda gündeme geçilmeden önce toplu taşımaya ilişkin konuşma yapan Çavuşoğlu, otobüslerin durumu, hatlar ve durak sayılarına ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ YAŞLI

Emekli hakkı elde edenler düşük maaş almamak için SGK’nın kapısına dayandı Emekli hakkı elde edenler düşük maaş almamak için SGK’nın kapısına dayandı

Büyükşehir belediyesinin 275 otobüsten oluşan filosundaki araçların yaklaşık 200’ünün 10 yaş üzerinde olduğunu kaydeden Çavuşoğlu bu nedenle zaman zaman sorunlar yaşandığını kaydetti. Ulaşım A.Ş. ve ilgili daire başkanlığı çalışanlarının büyük bir özveri ile hizmet verdiğini kaydeden Çavuşoğlu; “Yeni eğitim ve öğretim yılına sorunsu başlanılması için uzun zamandır çaba içindeler. 275 araçlık filolumuzun yaklaşık 200 araçlık kısmı on yaş ve üzerinde. Böyle olduğunda da maalesef burada büyük bir sorunumuz var. Umut ediyoruz ki; arkadaşlarımızın bu üstün gayretleriyle iki günlük süreçte yaklaşık 245 araçla sahadayız. Ve araçlarımızda ara durakları kaldırmış durumdayız. Ama ara ara da sorunlar da yaşanmıyor değil. Bu sorunları aşmak için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Gerekirse yeni araç alımı konusunda da bir çaba içerisindeyiz. Fakat araçların alınması, hazırlanması ve sunumu belli bir sürece sari, uzun bir süreci kapsıyor" diye konuştu.

HATLAR GÜNCELLENDİ

Bazı hatları güncellediklerine işaret eden Çavuşoğlu, "Toplu ulaşımda amacımız şudur; toplu ulaşımı hem daha ekonomik koşullarda hem maksimum kapasitede, insanların araca bindikten sonra da en kısa sürede ve konforlu bir şekilde istedikleri yere ulaşmalarını istiyoruz. Arkadaşlarımız bazı noktalarda günlerdir çalışma yürütüyor. Şimdi öyle bir yer var ki; bir tane yolcu alıyoruz. Yaklaşık bir kilometre mesafe kat etmek zorunda kalıyoruz. O bir yolcumuz normalde 200 metre yürürken 300-350 metre yürüdüğünde o otobüsü aynı anda kullanan 60 arkadaşımız istediği yere yaklaşık 5 dakika önce ulaşma fırsatını yakalayacak. Onun için biz Denizli’deki arkadaşlarımızdan bu anlamda yayalaştırma politikasını da dikkate alarak biraz ulaşım konusunda hep beraber bu şehirde özveri göstermemiz gerektiğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

ARA DURAKLAR KALDIRILIYOR

Bazı yerlerde durak sayısını azalttıklarını dile getire Çavuşoğlu, "Özetle 150-200 metre arayla durakların olduğunu düşündüğünüzde artık o araçların hem kapasitesi hem de ulaşım süresi anlamında sıkıntıların farkındayız. Şehrimizden de özetle şunu istiyoruz bu anlamda birazcık hep beraber fedakarlık yapmak zorundayız. Yani herkes güne başladığında hem sağlıklı yaşamak hem de toplu ulaşım anlamında hizmeti daha da kaliteli hale getirmek için birazcık yayalaştıralım, birazcık daha fazla mesafe, yani 50 metre yürüyerek bir otobüs durağına ulaşmak yerine 250 metre yürüyerek hem sağlıklı olmayı hem de buna ulaşmayı sağlayabileceğimizi düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

ÖĞRENCİLERE UCUZ ULAŞIM HİZMETİ

Çavuşoğlu, yeni eğitim öğretim yılına başlandığını belirterek, "Bilimin ışığında, bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde, Cumhuriyet öncülüğünde umut ediyoruz ki; güzel bir eğitim öğretim yılı geçirirler. Biz elimizden geldiğince sosyal demokrat bir belediyecilik, sosyal devletin ve sosyal belediyeciliğin kuralları gereği de dayanışmamızı bu anlamda eğitim öğretim hayatını sürdüren öğrencilerimizle devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Artık ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartların her geçen gün zorlaştığı ve annelerimizin çocuklarını okullara gönderirken birçok kaygıyı özellikle ekonomik kaygıyı beraber taşıdığı bu süreç içerisinde biz de bir nebze olsun teraziyi doğrulayabilmek ve insanların bu anlamda ihtiyaçlarına katkı sunma anlamında da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Özellikle ulaşım konusunda fiyat artırmama politikası sonucunda Türkiye’de öğrencilere en ucuz ulaşımı sağlayan ikinci ya da üçüncü iliz. Yani bu anlamda da Denizli’de 6,90 TL’ye öğrencilerimizin ulaşımını sağlıyoruz ve bunu sağlamaya da devam edeceğiz. Ailelerimizin en azından bir nebze olsun toplu ulaşımı kullanarak bir yerden bir yere ulaşmaya çalışan çocuklarımızın eğitim hayatlarında da en azından bir nebze de katkımız olsun ve bu katkıyı da sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün