Denizli Haber - Çocukların ve gençlerin okulda, kariyerlerinde ve tüm yaşamlarında başarılı olabilmek için ihtiyaçları olan becerileri öğretmeyi amaç edinmiş, kâr amacı gütmeyen bir eğitim programı olan ‘Destination Imagination Türkiye’nin 2025 turnuvası Antalya’da gerçekleşti. İlk üçe giren iki takımıyla Bahçeşehir Koleji Denizli Kampüsü öğrencileri, turnuvaya damgasını vurdu. 

Whatsapp Image 2025 03 17 At 12.28.50

STEM-A (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) eğitiminin sanat ve sosyal girişimcilikle harmanlandığı proje tabanlı öğrenme programıyla öğrencilerin üretken & eleştirel düşünme, takım çalışması, problem çözme, risk alma, proje yönetimi, sabır, özgüven gibi 21. yüzyıl becerileri kazandığı turnuvada, “Sosyal Sorumluluk” kategorisinde mücadele eden “Atlantis” ekibi birinci oldu. Bilimsel kategoride yarışan “Golden Girls” takımı ise Türkiye üçüncüsü oldu. Teknik alanda yarışan “Ponçikler” takımı da dördüncü sırada yer alarak alkış topladı. Atlantis ve Golden Girls, ilk üçteki yerleriyle turnuvanın Amerika’da yapılacak ikinci etabında yarışmaya hak kazandı. 

Whatsapp Image 2025 03 17 At 12.28.50 (1)

“EĞİTİMDEKİ İDDİALARINI KANITLADILAR”

Bahçeşehir Koleji Denizli Kampüsü Müdürü Canan Gültekin, öğrencilerin Türkiye’nin dört bir yanından gelen rakiplerine karşı sergilediği bu üstün performansla eğitimdeki iddiasını ispatladıklarını belirterek, “bu zafer, öğrencilerimizin azmi ve okulumuzun güçlü eğitim sisteminin birleşimiyle ortaya çıktı. Amerika’da da aynı başarıyı elde edeceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Turnuvanın ikinci ve final etabı 18 Mayıs’ta ABD’de gerçekleşecek.

MEB liselerle ilgili düğmeye bastı: 4+4+4 sistemine revize geliyor! MEB liselerle ilgili düğmeye bastı: 4+4+4 sistemine revize geliyor!