GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli’nin Dev Firmasından Çalışanlarına Zam Sürprizi

Yaklaşık bin çalışanın bulunduğu Denizli’nin köklü firmalarından Tan Tekstil’de yönetim kurulu karar aldı, enflasyon karşısında eriyen çalışan ücretlerine yüzde 10 zam yaptı.

Abone Ol

Denizli haber - Durdurulamayan enflasyon TÜİK verilerine göre Temmuz ayında yüzde 3,23 oranında gerçekleşti. Çalışan ücretleri yüksek enflasyon nedeniyle erimeyi sürdürdü, ocak ayında yapılan zamdan bu yana alım gücünü daha da kaybetti.

Denizli’de tekstil sektörünün köklü ve öncü firmalarından Tan Tekstil’de çalışan maaşlarını enflasyon karşısında korumak için zam kararı alındı. İş insanı İbrahim Tan başkanlığındaki yönetim kurulu yılbaşında maaşlarına yüzde 50 zam yaptıkları yaklaşık bin çalışanın maaşına ‘ara zam’ uyguladı.

EYLÜLDE MAAŞLARINI ZAMLI ALACAKLAR

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tan fabrika müdürleri ve sorumluları ile bir toplantı yaparak, alınan zam kararının hemen hayata geçirilmesi için talimat verdi. İşçi ücretlerine yapılan zammın görüşüldüğü toplantıdan yansıyan fotoğraf ise sürpriz zam kararının tüm çalışanları mutlu ettiğinin göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Dev işletmede işçiler aldıkları yüzde 10’luk zammın ardından Eylül ayında güncellenmiş maaşlarını alacak. Asgari ücretli çalışanın bulunmadığı işletmede en düşük işçi ücreti bu zamla birlikte 20 bin liranın üstüne çıktı.

HER YIL ARA ZAM YAPILIYOR

İşletme, çalışan ücretlerine her yıl ara zam yapması ile biliniyor. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Tan, “Yaşanan enflasyon ortamında her yıl düzenli olarak işçi ücretlerine katkı yapıyoruz. Bunu ekstra enflasyon farkı olarak uyguluyoruz. Çalışanlarımıza bu yolla destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.