Denizli Haber - Acıpayam ilçesinde sendika üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Başkan Erdoğan, “Eğitim çalışanlarımız ortak noktamızdır” dedi.

“EĞİTİMCİLERE SALDIRILAR DEVAM EDİYOR”

Eğitim çalışanlarına  saldırıların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Keşke eğitim çalışanlarının beklentisi olan ortak basın açıklaması ve ortak bir metin olsaydı. Ama maalesef ortak metni kabul etmeyen sendikalardan dolayı farklı açıklamalara gün doğmuştur. Ne yazık ki son yıllarda öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Dün   okul saatleri içinde Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde öğrencilerin topunun Fen lisesi inşaat alanına kaçması ile başlayan olayda iki öğretmenimize yapılan şiddeti kınıyor yetkilileri göreve çağırıyoruz. Biricik evlatlarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilere yönelik saldırılar maalesef devam etmektedir. Eğitimciye yapılan saldırı ülkemize ve ülkemizin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Bu durum bizi derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır. Bu saldırıları önleyebilmek için Okullarda güvenlik önlemleri artırılmalı, saldırılara karışanların kamu hizmetlerinden yararlanmalarına yönelik engellemeler mutlaka getirilmelidir. Hayatımızı ülkemizin geleceğine adayan biz öğretmenlere karşı yapılan saldırılar önlenemez ise ülkemiz şiddet ve cinnet ülkesine dönüşecektir. Saldırıda bulunan caniler derhal yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Sağlıklı Eğitim Güvenli Okul Sağlıklı Eğitim Güvenli Okul

“CAYDIRICI YASAL ÖNLEMLER ALINMALI”

Eğitimcilere saldırılar nedeniyle bir an önce yasal önlem alınmasını isteyen Erdoğan, “Buradan bakanlık yetkililerine sesleniyoruz. Eğitimcilere yönelik şiddete karşı caydırıcı yasal önlemlerin bir an önce alınmasını istiyoruz.  ÖMK’da yer alan cezaların bir an önce uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki Ülkemizin geleceğini yok etmeye çalışsalar da biz bu ülkenin geleceği için her türlü fedakarlığı yapacak ve bunlara fırsat vermeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma idealinden asla vazgeçmeyeceğiz. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Biz Türk Eğitim Sen olarak her zaman eğitim çalışanlarının yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, görevi başında saldırıya uğrayan eğitim çalışanlarının acısına yenilerinin eklenmemesi temennisiyle, alçakça saldırılarda şehit olan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, şiddet olaylarını sona erdirecek, kanunların çıkarılması ve tavizsiz uygulanması talebimizi bir defa daha haykırıyoruz: Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi Muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkarma idealinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte İl ve ilçe müdürlerimize gerekli hassasiyeti göstererek eğitim çalışanlarımızı ziyaret edip yanımızda oldukları için; basın mensuplarına, emniyet güçlerimize , öğretmen arkadaşlarımıza, velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. Umarım bu ve buna benzer saldırı olayları ilçemizde ve ülkemizde son olur. Bir daha canımız yanmaz” ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün