Denizli haber - Listede ismi yer alanlar faturalarında bu bedeli ödemek zorunda kalmayacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ARTIK BU BEDEL ÖDENMEYECEK

EPDK tarafından alınan kararlara göre 15 gün boyunca kurum ve sektörlerle görüşmeler yapılacak. Görüşmeler sonrasında yeni düzenlemelerle ilgili taslak hazırlanacak. Taslak metinde 24 ay boyu fatura ödemelerini düzenli şekilde yapan mesken abonelerinden yapacakları sözleşmede güvence bedelinin alınmayacağı yer alıyor. Mesken aboneleri için 680 TL ile 1135 TL aralığında olan güvence bedeli borç sebebiyle sözleşmeyi iptal eden abonelerden yüzde 50 oranında fazla alınıyor.

Denizli’de Narin Protestosu Denizli’de Narin Protestosu

Yabancı uyruklu tüketicilerin ilk abonelik işlemlerinde ise yüzde 50 fazla tahsilat riski azaltılmış olacak. Fatura ödemesini 24 ay boyu düzenli olarak yapan yabancı uyruklu esken aboneleri bir sonraki aboneliklerinde güvence bedeli ödemek zorunda kalmayacak. Kaçak kullanılan elektrik tespiti olduğunda ise dağıtım şirketleri arasında uygulama birliği yapılacak. Kaçak elektrik kullanımı ceza katsayısı artacak ve kaçak kullandığı tespit edilen aboneler fazla ceza ödemek zorunda kalacak. Yüksek kaçak oranlı olan bölgelerde asayiş sorunu yaşanmadan kaçak miktarın tespit edilmesi ve engellenmesi için teknolojiye başvurulacak. Değişiklikle birlikte kaçak elektrik faturalarıyla ilgili borç kapsamında borç sahibine bildirim yapılmadan yasal takip işlemi başlamayacak. Yüksek ceza katsayılı kaçak tüketim faturası düzenlenecek ve fatura ödenmezse dağıtım şirketi bildirim yapıp icraya gidebilecek.

Editör: Tahir Aygün