Denizli Haber - Emekliyi heyecanlandıran son dakika iddiası gündeme geldi. Eski devlet bakanı Masum Türker, TV’de canlı yayında emekli maaş zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliye bir ilave zam kararı daha aldığını iddia eden Türker, Önümüzdeki hafta emekliye 2. Ek zam açıklamasının yapılacağını öne sürdü.

En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili beklentiler dün itibariyle sona erdi. Ocak ayından bu yana 10.000 TL olarak ödenen en düşük emekli maaşı alınan yeni kararla birlikte 12.500 TL’ye yükseltildi. Açıklamayı Ak Parti grup başkanı Abdullah Güler yaptı. Hemen ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı düzenlendi. Ancak emekliler gelen zamdan memnun değil ve tepkilerini de hem sosyal medyada hem de sokakta göstermeye devam ediyor. Emeklilerin ilave zam tepkisi devam ederken Eski devlet bakanı Masum Türker’den çok önemli bir iddia geldi.

EMEKLİ MAAŞLARINA 2. İLAVE ZAM GELECEK

Eski devlet bakanı Masum Türker katıldığı bir canlı yayında önemli iddialarda bulundu. Emekli maaşlarına yapılan zamların yetersiz kaldığını belirten Türker, yeni zam içinde tarih verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu anda değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Türker, emekliye refah payı zammının Önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.

EMEKLİLER YAPILAN ZAMLARDAN MEMNUN DEĞİL

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte emekli maaş zammı da belli olmuştu. Emeklilere, kök maaş zammı olarak yüzde 24,73 zam oranı verilirken kök maaşı 8018 TL altında kalanlar içinde en düşük emekli maaşı düzenlemesi yapıldı. En düşük emekli maaşı 10.000 TL’den 12.500 TL’ye yükseltildi fakat emekliler yapılan zamlardan memnun değil. O sebeple de daha yüksek zam talepleri var.

EMEKLİYE NE KADAR REFAH PAYI ZAMMI VERİLECEK?

Kasapoğlu Bloomberg HT’de Açıl Sezen’in Sorularını Yanıtladı Kasapoğlu Bloomberg HT’de Açıl Sezen’in Sorularını Yanıtladı

En düşük emekli maaşı zammı sonrası dikkat çeken bir açıklama Eski devlet bakanı Masum Türker’den geldi. TV reklamlarında bir canlı yayına konuk olan Masum Türker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekliye yeni bir zam daha açıklayacağını iddia etti. İddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önümüzdeki hafta emekliler için refah Payı zammını duyuracak.

AK Parti kaynaklarından kulis bilgisi aldığını belirten Masum Türker açıklamasında şu ifadeleri kullandı:n“Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugünkü lafından, ezdirmeyeceğiz ifadesinden esas… Ya haftaya salı günü veya çarşamba sabahı Sayın Cumhurbaşkanı bütün ücretlere ek yapılacak, refah payını söyleyecek. Emekli maaşlarından bahsediyorum.”

NOT: Söz konusu haberdeki ilave zam iddiaları ESKİ DEVLET BAKANI Masum Türker’in iddialarıdır. Şu anda hükümetten herhangi bir ilave Zam konusunda açıklama yapılmadı.

Editör: Tahir Aygün