Denizli Haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyelerinin oyu ile Türkiye genelinde "Demokrasi Anıtı" temalı bir anıt/heykel yarışması düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Denizli'de 19, 20 Eylül'de Elektrik Kesintisi Denizli'de 19, 20 Eylül'de Elektrik Kesintisi

DENİZLİ TÜRKİYE KAMU SEN “ATATÜRK VE BOZKURT ANITI” YAPILMASINI İSTİYOR

Denizli Türkiye Kamu Sen  İl Temsilcisi Emre Erdoğan,  Merkezefendi Belediye Meclisinin aldığı kararın ardından Selçukbey Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolu'na Atatürk ve Bozkurt anıtı yapılmasını istedi.

Erdoğan, Sendika üyeleri  ve  Selçuk Mahallesindeki vatandaşların yoğun isteği üzerine yaptığı açıklamada, “bu anıtın kaldırılması yanlıştır ve  anıtın kaldırılmasını istemiyoruz, ancak kaldırılacaksa, Bağımsızlığımızın sembolü olan  “ATATÜRK VE BOZKURT ANITI” yapılmasını istiyoruz. Merkezefendi Belediyesinin Temmuz ayı oturumunda 15 Temmuz şehitler meydanının kaldırılacağını meclis gündeminde oy çokluğu ile kabul edildiğini haber aldık.  Eğer kaldırılacaksa yerine demokrasi anıtı yapılacağı , bu anıtta dereceye giren kişilere ödül verileceği ifade edilmektedir. Denizli Türkiye Kamu Sen olarak buraya yapılacak anıtın bu günlerde gündemi oluşturan demokrasi ve bağımsızlığımızın sembolü olan Bozkurt ve Atatürk anıtının yapılmasını istiyoruz. Ayrıca yapılacak anıta Denizlimizin Ressamı  hayatı boyunca önemli eserleri olan  İbrahim Çallı’nın eseri de ilave edilmelidir.  İnşallah bu isteğimiz kabul edilir” dedi. MESUT GÜLER

Editör: Tahir Aygün