Çameli

Gaziler Günü, Çameli’de Düzenlenen Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Çameli'de tören düzenlendi. Törene protokol üyeleri, gaziler ve gazi yakınlarının katılımlarıyla gerçekleşti.

Abone Ol

Denizli Haber - Cumhuriyet Meydanı'na çelenk sunulmasıyla başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende gaziler ile protokol üyeleri bir araya geldi. Törenin ardından Çameli Kaymakamlığı tarafından Çameli Taş Konaklar'da düzenlene yemekte Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım Gazilere olan minnettarlığı vurguladı.


Tören, İlçe Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, Çameli Belediyesi Başkan Vekili Sevtap Akkan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amiri Bilal Cingör, gaziler ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yaptığı tören konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Sakarya Meydan Muharebesi'nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik ve Gazilik unvanları verilmesiyle bugünün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini belirten Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, “Tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunar, 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlarız. Ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimize de yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret dileriz. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.