GÜNÜN İÇİNDEN

Hac Kayıt Yenileme Başvuruları Yeniden Erişime Açıldı

Hac ibadetini yerine getirmek için önceki yıllarda ön kayıp yaptırıp kurada çıkmayan binlerce Müslüman için kayıt yenileme işlemleri uzatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, yoğun talep üzerine 2025 yılı hac kayıt yenileme işlemlerinin yeniden erişime açıldığını bildirdi.

Abone Ol

Denizli Haber - Kutsal topraklara kavuşmak ve hac ibadetini yerine getirmek isteyenlere müjdeli haber. Diyanet İşleri Başkanlığı, yoğun talep üzerine 2025 yılı hac başvuruları ve kayıt yenileme işlemlerinin yeniden erişime açıldığını bildirdi. Önümüzdeki yıl hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyenlerle 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyenler için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 5 Ağustos'ta başlamıştı.

İKİNCİ DEFA UZATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzattı. 2025 yılı hac döneminde kutsal beldelere giderek ibadetlerini yerine getirmek isteyenler ile önceki yıllarda ön kayıt yaptırıp hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyenler e-Devlet üzerinden ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirdi.

KAYIT YENİLEME YAPILMASI GEREKİYOR

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak otomatik kayıt yenileme olmayacağını duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların hac ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini yapabileceklerini bildirmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2025 yılı hac kayıt güncelleme işlemleri 7 Ekim 2024 tarihinde tekrar açtı.

Yapılan açıklamada, 2025 yılı hac kayıt güncelleme işlemlerinin vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine tekrar açıldığı belirtilerek, "Hac kayıt güncelleme işlemini çeşitli mazeretler sebebiyle yapamayan vatandaşlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine, sadece hac kayıt güncelleme işlemleri 07 - 11 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet portali üzerinden yeniden açılacak. Vatandaşlarımız, hac kayıt güncelleme işlemlerini, 7 Ekim – 11 Ekim 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecek." denildi.

 

Vatantaşların detaylı bilgi için il ve ilçe müftülüklerimize başvurabileceği, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çağrı Merkezini (0 850 260 13 13) arayabileceği kaydedildi.