Denizli Haber - HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz darbe girişimini önlemek için milletimizin büyük bir kesiminin sivil toplum kuruluşları, medya ve halkın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek hainlere karşı tek vücut olduğunun altını çizdi. Bu tarih, "demokrasiye sahip çıkan milletin zaferi" olarak tarihin altın sayfalarına yazıldı. 15 Temmuz gecesi, eli kanlı teröristlere karşı direnen 251 vatandaşımız şehit düşerken, 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu.

HAK-İŞ, 15 Temmuz gecesi tüm sendikaları ve teşkilatıyla birlikte demokrasiden ve özgürlüklerden yana kararlı bir duruş sergiledi. Bu duruşlarıyla, millet iradesine sahip çıkan HAK-İŞ üyeleri Ahmet Özsoy, Ali Karslı, Celalettin İbiş ve Hakan Gülşen şehit oldu, onlarca üye ise gazi oldu. HAK-İŞ, şehit ve gazilerini minnet ve şükranla andı.

Kasapoğlu Bloomberg HT’de Açıl Sezen’in Sorularını Yanıtladı Kasapoğlu Bloomberg HT’de Açıl Sezen’in Sorularını Yanıtladı

HAK-İŞ, darbe girişimine katılan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek, 26 gün boyunca Türkiye’nin her bölgesinde demokrasi nöbetlerinde en önde yer aldı. Ulusal ve uluslararası etkinliklerde 15 Temmuz bilincini uyanık tutma kararlılığını sürdüren HAK-İŞ, darbeci zihniyeti telin ederek milletimizin yazdığı destanı gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.

HAK-İŞ Konfederasyonu, "15 Temmuz’u Unutmamayı, Unutmayacağını ve Unutturmayacağını" ilke olarak benimsemiştir. Bu yıl da "Türkiye Aşkına" diyerek, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadıklarını, unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ilan etti.

HAK-İŞ Yönetim Kurulu, üye sendikalar ve tüm teşkilatla birlikte 15 Temmuz şehitlerini Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki 15 Temmuz Şehitliği’nde dualarla andı. HAK-İŞ Konfederasyonu Denizli Temsilcisi Sezai Söylemez, "15 Temmuz’da, Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimine kahramanca direnerek şehit ve gazi olan, vatanı, milleti, inançları, özgürlüğü ve Cumhuriyetimizin bekası için canlarını feda eden bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize bir kez daha şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: Tahir Aygün