Özel’in Buldan Mitingi İptal Özel’in Buldan Mitingi İptal

Denizli haber - Kamuda uygulanan mülakat sistemi Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamalarında yaşanan adaletsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. Mülakat komisyonlarının illere göre farklı puanlar verdiğinin ortaya çıkması adaylar arasında mağduriyete yol açtı. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, mülakatlarda ortaya çıkan haksızlığa sert tepki gösterdi. Horzum, 'Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak mülakatların kaldırılmasını isterken, bu arkadaşların mülakat komisyonları illere göre farklı puanlar vererek adayları mağdur etmenin yeni bir yolunu daha bulmuşlar.' ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum açıklamasına şöyle devam etti: Toplumun çeşitli kesimlerinden her yeni gün yeni feryatlar duyuyoruz. Son feryat ise ülkemizin aydınlık geleceği ‘bir türlü atanamayan’ öğretmenlerimizden geldi. Milli Eğitim Bakanlığı skandal üzerine skandala imza attı. Geçtiğimiz günlerde 'yanlışlıkla' yayınlanan mülakat sonuçları adaletsizliği bir kez daha gözler önüne serdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarını Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndaki bir kişinin yanlışlıkla açtığını belirtti. Bu ‘yanlışlıklar’ hiç mi bitmiyor sizde? ‘Yanlışlıkla’ yönettiğiniz ülkenin hali ortada!

Birileri seçim zamanı mülakatı kaldıracağız diye naralar atıyordu. Ancak geldiğimiz noktada mülakatlar kaldırılmadığı gibi bir de üzerine mülakat komisyonları üzerinden illere göre ayrı verilen puanlar ile insanların kaderleri ile oynamaya başladılar. Atama bekleyen adayları, bulunduğu veya sınava girdiği şehirler üzerinden puanlamalar yaparak mağdur ettiler. Bu öncelikle eşitlik ilkesine aykırı bir adımdır. Bir şehirde 80 puan alan aday ile başka bir şehirde aynı puanı alan aday farklı mülakat puanları ile değerlendirilebilir mi? Neye göre? Kime göre bu puan farklılıkları? Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak mülakatların kaldırılmasını isterken, bu arkadaşların mülakat komisyonları illere göre farklı puanlar vererek adayları mağdur etmenin yeni bir yolunu daha bulmuşlar.

'BU ADALETSİZ SİSTEMİ CHP İKTİDARINDA YIKACAĞIZ'

Biz bu skandalı ise sistemin yanlışlıkla açılan öğretmen atamaları listesi ile öğreniyoruz. Şeriat sevdalısı AKP'li Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in attığı her adımda daha da çamura saplandığı bir tabloyu üzülerek takip ediyoruz. Çocuklarımızın eğitimini öğrenimini bu gibi kişilere emanet ederseniz sonuç da elbet de bu olacaktır. Biz şaşırmıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz verdiğimiz mülakatı kaldırma ve kamuda adaleti sağlama adına sözümüzü bugün söylemiş gibi arkasındayız. Bu adaletsiz sistemi CHP iktidarı döneminde yıkacağız.

Editör: Tahir Aygün