GÜNÜN İÇİNDEN

İçişleri Bakanlığı’nın Düzenlediği Toplantıya Denizli'den DAK Katıldı

DAK (Arama Kurtarma Derneği) ,7 Ağustos 2024 Tarihinde Konya’da Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde 6 Şubat Depremleri ve insani yardım kapsamında düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’na katıldı.

Abone Ol

Denizli Haber - Toplantıya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Fatma Meriç, AFAD Başkanı Okay Memiş, katıldı.

İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada; Bugün Konya’da “6 Şubat Depremleri ve İnsani Yardım : Sivil Toplum Kuruluşları ile İstişare Toplantımızı” gerçekleştirdik.Göçük altında kalan bir çocuğumuzun minicik ellerini tutan yardım elinde,soğuktan titreyen bir ninemizin üstüne örtülen battaniyede,ikram edilen sıcacık çorbada,kurulan çadırlarda sivil toplum kuruluşlarımızın alın teri,fedakarlığı ve gayreti var.Allah hepinizden razı olsun.Dedi.

 “STK’lar Gece Gündüz Demeden Çalışıyor”
Bir araya geldikleri sivil toplum kuruluşlarının her şartta bu ülke için fedakârca çalıştığını ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, “Biliyoruz ki bir araya geldiğimiz 71 sivil toplum kuruluşumuz; gerçekten gönüllü iyilik hareketini gece gündüz demeden, mevsim demeden, zorluk demeden, özel hayatlarından fedakârlık yaparak aziz milletimizin hizmetindedir. Dünyada yardım eli isteyen bir ülke varsa, afet ile ilgili bir sıkıntı varsa orada kendilerini gösteriyorlar.” dedi.

6 Şubat Depremlerinde 52 kişilik operasyon ekibiyle Hatay'da görev alan Dağ Arama Kurtarma Derneği(DAK)  kısa sürede bölgeye hareket etmiş ve bir çok insana yardım elini uzatmıştı.