GÜNÜN İÇİNDEN

Kabel “Oy kaygısı bu hale getirdi”

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Kabel, Denizli’yi kaçak yapı cenneti haline getiren faktörün yerel yönetimlerin oy kaygısı olduğunu söyledi.

Abone Ol

Denizli Haber - Pamukkale Belediye Başkan Ali Rıza Ertemur, ilçedeki kaçak yapı sorununa ilişkin değerlendirmesinde; “Git yap hallederiz muhabbeti ile bu hale getirilmiş. Denizli kaçak yapı cenneti haline gelmiş” sözleri yankı buldu. Denizli Mimarlar Odası Başkanı Özlem Kabel sorunun tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu söyledi, “Tüm Türkiye kaçak yapı cenneti olmuş durumda” tespiti yaptı.

Ülkenin kaçak yapı cenneti haline getirilmesi sürecinin imar barışı ile yasal hale getirildiğini hatırlatan Kabel, “Yerel yönetimler oy kaygısı ile bu duruma göz yumdu. Sağlıksız yapılaşmanın dolayısı ile sağlıksız kentleşmenin yolunu açtı. Kaçak yapılaşmayı destekleyen bir diğer unsur ise yap-boz tahtasına dönen imar yönetmelikleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin imar yönetmeliğini çıkarmamış olması. İlla ki; acılar mı yaşamalıyız? Sağlıklı yapı demek mimar, mühendis hizmeti almış yapı demektir” diye konuştu.