GÜNÜN İÇİNDEN

Kamu Emekçileri Denizli’de İş Bıraktı! Geçim Sıkıntısına Karşı Davullu Zurnalı Protesto

Kamu emekçileri, yüksek enflasyon ve düşük maaş artışları nedeniyle yaşadıkları geçim sıkıntısını protesto etmek amacıyla ülke genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Delikliçınar Meydanında bir araya gelen kamu çalışanları, davullu zurnalı eylem yaptı.

Abone Ol

Denizli Haber - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu, Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Konfederasyonu, düşük ücret artışına karşı ülke genelinde 81 ilde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Denizli  Deftarlığı önünde buluşan kamu emekçileri, Gazi Mustafa Kemal Bulvarından Delikliçınar Meydanına davul zurna ile yürüdü, yüksek enflasyona karşı yapılan düşük ücret artışını ve kamu çalışanlarının emeğinin gasp edilmesini protesto etti.

ÜCRET POLİTİKASINA KARŞI SES YÜKSELTTİLER

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) adına Yaşar Kurun, Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ) adına Tahir Çetin, Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (Hür-Sen) adına Ersin Dede, Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) adına Selçuk Göçer, Büro-İş Denizli İl Temsilcisi Hüdai Ünlü ve Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Yusuf Yurdakul'un yaptığı ortak basın açıklamasında, kamu emekçileri, yoksullaşmalarına neden olan ekonomik kriz ve düşük ücret politikalarına karşı seslerini yükseltirken, hükümetten insanca yaşamalarını sağlayacak maaş artışı ve sosyal adalet talep etti.

“TEMEL İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAMAKTA BİLE ZORLANIYORUZ”

Her geçen gün etkisini artıran ekonomik krizin, milyonların yaşamını daha da zorlaştırdığına dikkat çekilen açıklamada, "Alım gücümüz düşerken, en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılamakta zorlanıyoruz. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları gerçeğin birazını bile yansıtmazken, maaşlarımız mum gibi eriyor ve ülke olarak hızla yoksulluğa sürükleniyoruz. Artık yeter. Emekçisi, emeklisi bilcümle geçinemiyoruz. 2025 yılını yüzde 30’luk asgari ücret zammının yanı sıra, kamu emekçileri ve memur emeklilerine yapılan yüzde 11,54; işçiler ve işçi emeklilerine reva görülen yüzde 15,75’lik sefalet zamları ile karşıladık. 1 Ocak’tan itibaren vergi ve harçlara yüzde 44 zam yapıldı. 2025 bütçesine göre attığımız her adımda ödediğimiz KDV’de geçtiğimiz yıla göre yüzde 81, ÖTV’de ise yüzde 51 artış olacak. Hükümetin kendi alacaklarına yaptığı zam oranları ortadayken, kamu emekçilerine ve emeklilere reva görülen maaş artış oranının sadece yüzde 11,54 olması utanç verici bir durumdur" denildi.

İŞ BIRAKTILAR

Taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerini sürdüreceklerini belirten kamu emekçileri, örgütlü mücadeleye devam edeceklerini ifade eden emekçiler, "İnsanca yaşayacak bir ücret ve adil bir gelir dağılımı" için mücadele etmeye kararlı olduklarını vurguladı. Eğitim, sağlık, altyapı ve sosyal hizmetlerde görev yapan kamu emekçileri, taleplerini şu şekilde sıraladı: "Eşit işe eşit ücret, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması, kira yardımı talebi, asgari ücretin insan onuruna yakışır bir seviyeye çıkarılması, işyerlerinde ücretsiz kreş imkânı, kamu kaynaklarının halk için kullanılması, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması." Kamu emekçileri, bu taleplerin hayata geçmesi için tüm Türkiye genelinde eylemlerini artıracaklarını kaydetti.