Denizli Haber - Denizli Sanayi Odası Eski Başkanı ve Er-Bakır Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli sanayisinin en büyük sorununun lojistik olduğunu belirtti. Keçeci, rekabet gücünü artırmak için demiryolu taşımacılığının şart olduğunu vurguladı.

Keçeci̇ “Deni̇zli̇ Sanayi̇si̇ni̇n En Büyük Sorunu Loji̇sti̇k” (1)

"Denizli, politik açıdan dezavantajlı bir kent. Politik özürlü bir şehir. 20 yıl boyunca bakanlara, genel müdürlere ve ülkeyi yönetenlere yalvardım, eğildim, diz çöktüm ama demiryolu taşımacılığı konusunu çözemedim. Hiçbir siyasetçi yanımızda yer almadı," diyen Keçeci, bu sorunun sanayiciler için büyük bir engel oluşturduğunu ifade etti.

Keçeci̇ “Deni̇zli̇ Sanayi̇si̇ni̇n En Büyük Sorunu Loji̇sti̇k” (3)

Boyacı “Türkiye daha çok hikaye yazar” Boyacı “Türkiye daha çok hikaye yazar”

Sadece Er-Bakır olarak yılda 150 bin ton malzemeyi tırlarla İzmir’e taşıdıklarını belirten Keçeci, "Şu an taşıma bedeli 40 dolar, ancak trenle bu rakam 10 dolara düşecek. Ama maalesef bu konuda bir ilerleme kaydedemedik.

Keçeci̇ “Deni̇zli̇ Sanayi̇si̇ni̇n En Büyük Sorunu Loji̇sti̇k” (2)

Bu durum, rekabet gücümüzü kaybetmemize neden oluyor. Denizli’nin büyük bir demir çelik sektörü İzmir’e taşındı. Artık bu gidişata dur demeliyiz ve demiryolu için el birliği ile seferber olmalıyız," dedi.

Keçeci̇ “Deni̇zli̇ Sanayi̇si̇ni̇n En Büyük Sorunu Loji̇sti̇k” (4)

Editör: Tahir Aygün