GÜNÜN İÇİNDEN

“Koşullar insanları idare ederler, insanlar koşulları değil”

Abone Ol

Tahir Aygün'ün Kaleminden - Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Çavuşoğlu'nun AK Parti saflarına yönelik eleştirileri her toplantıda artarak devam ediyor. AK Parti grubunda ise muhalefet yapma telaşı hakim. Çavuşoğlu'nun sert çıkışlarına, AK Parti Grup Başkanvekili Ali Değirmenci, kendi tarzında nezaketle cevap vermeye çalışıyordu.

Ancak, o da bu duruma daha fazla dayanamadı ve siyaseti bırakma kararı aldı. Kimi bu durumu "kaçmak" olarak değerlendiriyor. Değirmenci, siyasete veda ederek Germencik noteri olarak yeni bir sayfa açtı. Yerine ise Ahmet Kurun görevi devraldı. O da sakin ve sessiz bir kişiliğe sahip. Çavuşoğlu, meclis toplantısında imar konularını dile getirirken üstü kapalı mesajlar vermekten geri durmadı.

Öte yandan, hiçbir fakirin haberini yapmamış, toplumsal bir konuda risk almamış, sel felaketinde ve depremlerde deklanşöre basmamış bir köşede "Ben kapayım" diyenlere mesajım şu: Benim tanıdığım Çavuşoğlu caddede durup sizi makam aracına almaz.

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, düzenlediği basın toplantısında dedikodu dinlemekten bıktıklarını ifade ederek, "Ortaya attığınız iddiaları ispatlamakla yükümlüsünüz. Bu konuda gideceğiniz yer yargıdır ve yargı en doğru kararı verecektir. Siz seçimde vaat ettiklerinizi yerine getirin, bırakın bu tiyatroyu," dedi.

Öte yandan, kira artış oranları ile ilgili olarak Mehmet Şimşek’in "Bence gerek kalmadı, kaldırılması lazım" açıklamasını toplumsal barış adına çok tehlikeli bir adım olarak görüyorum. Yasal engellemeden dolayı hırslanan mülk sahipleri ile ekonomik şartlar ve enflasyon altında ezilen kiracılar arasında kavgaların artması muhtemel. Bu durumun vebali de Mehmet Şimşek’e ait olacaktır. Buradan da uyarıyorum, çünkü önümüzde birçok kavga haberi gelecektir.

Gelelim Denizli sanayisine; konkordato süreçleri başladı. Sıraya giren, başvuran ve onaylanan 20'yi aşkın firma var. Bankalar, bu sürece girmeden firmaların peşine düşmüş durumda. Dedikodularla hareket ediliyor. Sayın banka müdürleri, elinizde firmaların bilançoları, mizannameleri ve reel varlıkları var. Bütün bu verilere rağmen neden dedikodularla iş yapıyorsunuz, anlamak zor.

Denizli’nin sorunları her geçen gün daha da derinleşiyor. Siyaset, ekonomi ve toplumsal barışın birbirine bağlı olduğu bu süreçte, aklıselimle hareket etmek şart. Bu zorlu süreçte, doğru adımlar atılmasını umut ediyorum.

Bu konuda gereken çabaları gösteren isimlerden biri de MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı. Denizli sanayisinin renkli ismi, DEMİOSB için canla başla çalışıyor. Savunma sanayi için geliştirilen projeler için toplantı üstüne toplantı düzenliyor. Bir fabrika demek istihdam demek, katma değer demek. Şu an mevduat faizleri yüzde 50'leri aşmışken para harcayan, yatırım yapan, fabrika kuranlar bizim için çok değerli.

Bir de yaz mevsimi geldi. Çocuklar sıcaktan ne yapacağını bilmiyor. Havuzlar ve lazer şovlar yapılıyor. Bu lazerler tehlikeli, insanın gözüne gözüne tutuyorlar. Lazer kullanma konusunda biraz dikkat edelim.

NOT "Koşullar insanları idare ederler, insanlar koşulları değil."