GÜNÜN İÇİNDEN

“Kültür tarihimizin şaheserlerinden biri olan Kutadgu Bilig Dergisine gençlerin ilgisi yoğun”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yeni dergisi olan Kutadgu Bilig zengin içerikleriyle gençlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Abone Ol

Denizli Haber - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Denizli İl Başkanı Özgür Solak, Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından çıkarılan Kutadgu Bilig dergisine gençlerin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi.

“TÜRK GENÇLİĞİNİN SESİ”

Başkan Solak, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın yeni dergisi olan "Kutadgu Bilig" zengin içerikleriyle dikkat çekiyor. Türk gençliğine seslenen dergimiz, tarih, savunma sanayisi, teknoloji ve sanata kadar geniş konularda bilgi sunuyor. Derginin yayınlanmasının ardından Türk gençliğinin vakfın il ve ilçe teşkilatlarından temin edebiliyorlar. İlimizde Dergi hakkında bilgi alan gençlerimiz yayına büyük ilgi gösterdi.   Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, "Kutadgu Bilig" adını verdiği yeni dergi yayımlamaya başladı. Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, derginin geniş bir yelpazede içerikler sunduğunu duyurdu. Genel Başkanımız Yıldırım, "Kutadgu Bilig dergimizin ilk sayısında, Türk kültüründen tarihe, savunma sanayisinden teknolojiye, edebiyattan sanata kadar geniş bir yelpazede içerikler sizleri bekliyor. Türk gençliğinin sesi olacak dergimiz, düşünce dünyalarına katkı sunacak" dedi.  Solak, “Kutadgu Bilig dergisi, hem geleneksel Türk kültürünü hem de modern dünyadaki gelişmeleri ele alarak gençlerin düşünce dünyasına katkı sağlamayı hedefliyor” ifadelerine kullandı.

“EĞİTİMCİLERDEN DERGİYE DESTEK”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın yeni dergisi olan Kutadgu Bilig  Türk gençliğinin yanı sıra Milli Eğitimin Öğretmenleri de beğendi. Derginin içeriklerini inceleyen Öğretmen, Emre Erdoğan, Ahmet Aykol, Ali Kaygın, İbrahim Taylan Güzel, Ali Çubukçu,  ve Elif Bayan derginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, “Türk dili ve edebiyatımızın ve genel olarak kültür tarihimizin şaheserlerinden biri olan Kutadgu Bilig, tartışmasız en değerli kaynaklarımızdan birsi olduğunu düşünüyoruz. Bu kıymetli eserin gençlerimize öğrencilerimize   ulaşmasında emeği geçenlere  teşekkür ediyorum" dedi. MESUT GÜLER