Denizli Haber - Başta yol kontrolleri olmak üzere il genelinde denetim sayıları arttırılarak İlçe Müdürlüklerinde Kurban Bayramı süresince nöbetçi Veteriner Hekim görevlendirmeleri yapılarak, Denizli İlinde Denizli Ticaret Borsasına ait, Canlı Hayvan Pazarında ve İl genelinde her türlü idari ve fenni tedbirlerin alınması sağlandı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR, Merkezefendi İlçesinde bulunan Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında İl/İlçe Müdürlüğü sağlık personeli ile birlikte yapmış olduğu ziyarette hayvan kontrolleri sırasında yetiştiricilerin dertlerini dinleyerek onlara yardımcı oldu.

İl Müdürü Çınar kontrol esnasında “İlimiz genelinde alınan tedbirlerle halkımızın sağlıklı ve güven içerisinde kurban ibadetlerini yerine getirmeleri için her türlü çalışmanın yapıldığını” ifade etti.

Çınar, Kurbanlık alırken sağlıklı, besili ve kulak küpesi bulunan hayvanların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, veteriner sağlık raporuna, hayvan pasaportuna ve nakil belgesine sahip Tarım ve Orman Bakanlığı hayvan bilgi sistemine kayıtlı olan hayvanların seçilmesinin önemini anlattı. Ayrıca, hastalık riskini azaltmak amacıyla zayıf, hasta, gebe veya yeni doğum yapmış hayvanların kurbanlık olarak tercih edilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları ve yetiştiricileri bilgilendirdi. Bu sayede, hem hayvan sağlığının korunması hem de halkın güvenli bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirmesine yardımcı olundu. Bu önlemlerle birlikte, yetiştiricilerin dertlerini dinleyerek onlara destek olunduğunu da belirtti.

DSO heyeti, Denizli Model Fabrika için İzmir’de önemli temaslarda bulundu DSO heyeti, Denizli Model Fabrika için İzmir’de önemli temaslarda bulundu

Kurbanlık satış yerleri İl Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince denetlenerek belge ve sağlık kontrolleri yapılmakta ayrıca İl Müdürlüğümüz ile Emniyet ve Jandarma Teşkilatının koordineli çalışmalarıyla yol kontrolleri yapılarak belgesiz ve sağlıksız hayvanların ilimize girişi önlenmektedir. Kurban kesim yerlerinde kesilen hayvan küçükbaş ise kulak küpeleri, büyükbaş ise kulak küpeleri ile birlikte pasaportları kesim sırasında görevlilere teslim edilmeli, kendi kesimlerini yapan vatandaşlarımız ise belge ve kulak küpelerini muhtarlıklara, Belediyelere veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim etmelidir.

Editör: Tahir Aygün