Denizli Haber - İlçeye bağlı Şemikler Mahallesi’nde spor alanı ve belediye hizmet alanı olarak yer alan 791 ada, 1 nolu parselde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanıp, Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan imar planı değişikliği, mahalle halkını ayağa kaldırdı.

ARSA KURUMDAN KURUMA GEÇTİ

Gümüşler belediyesinin tüzel kişiliğinin sona ermesiyle 9 bin m² dolayında büyüklüğe sahip arazi Denizli Büyükşehir belediyesine geçti. Büyükşehir Belediyesi de burayı Tekel ile takasta kullandı. Arsa, son olarak da Sümer Holding’e devredildi.

BAKANLIK İMAR PLANI HAZIRLADI

Bu arsayla ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. 24.05.2024 tarihli ve 8530 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının NİP-20105692, NİP-20105691 ve UİP-201056968 plan işlem numaralarıyla kayıtlı 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği onaylandı.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ ASKIYA ÇIKARILDI

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hasan Tuğrul Özkan imzasıyla Şemikler Mahallesi Muhtarlığına gönderilen yazıda, "Mahalleniz sınırları içindeki ekte belirtilen alanlarda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan imar planları/imar planı değişikliği, imar planı revizyonu Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanmıştır. Onaylanan imar planı Denizli Büyükşehir Belediyesi internet Sitesi'nde, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı ilan panosunda 1 ay süreyle askıya çıkarılmıştır. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8. maddesine göre muhtarlık panonuzda duyurulması için gereğini rica ederim" denildi.

Benzer bir yazıda Merkezefendi Belediyesinden gönderildi ve mahalle sakinlerine duyurulmak üzere muhtarlık panosuna asıldı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Bu karara mahalle sakinleri tepki gösterdi. Şemikler Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde imza kampanyası düzenlendi. Plan değişikliğine itirazı içeren imzalar bir dilekçeye eklenerek Denizli Büyükşehir Belediyesine verilecek.

MUHTAR: NEFES ALABİLECEĞİMİZ NADİR YER, ELİMİZDEN ALMAYIN

Gelişmeleri anlatırken gözleri dolan Şemikler Mahallesi Muhtarı Ali Kuş, plan değişikliği yapılan 9 bin m² dolayındakı alanı yıllardır mahalleye ait planlı spor alanı olarak bildiklerini, mahallede 2 spor kulübü bulunduğunu, bunların çalışmalarını Gümüşler Sahası'nda yaptığını, buranın yetersiz geldiğini, söz konusu yerin spor alanı olarak kalmasını istedikleri söyledi.

İmar planı değişikliğine gidilen alanda 500 dolayında çam ağacı bulunduğuna dikkati çeken Kuş, Şemikler'in büyüyüp gelişen bir mahalle olduğunu, Merkezefendi ilçesinde en fazla nüfusa sahip 2. mahalle konumunda bulunduklarını, dolayısıyla yeşil alan ve spor alanı ihtiyacının her geçen gün ihtiyacın arttığını vurguladı.

Spor tesisleri, piknik alanı ve park düzenlemesiyle buranın Şemikler'e kazandırılmasını isteyen Kuş, "Bu ağaçları ben ve çok sayıda mahalle sakini ellerimizle diktik. Mahalle halkının nefes alabileceği bir noktadır. Bu ağaçları kesip bina dikerek bizi nefessiz bırakmayın. Bizim ciğerlerimizi sökmeyin" dedi.

Denizli'de aramızdan ayrılanlar 16-09-2024 Denizli'de aramızdan ayrılanlar 16-09-2024

Editör: Tahir Aygün