Denizli Haber - MEB Açık lise yeni dönem kayıtları tarihleri ve 1. dönem başvuru ücreti 2024-2024, sınav sonuçlarının ardından öğrenciler tarafından sorgulanıyor. AÖL 3. dönem sınav sonuçları 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü erişime açıldı. Sınavın ardından lise eğitimini açıktan sürdüren öğrenciler Açık Lise kayıt tarihlerine odaklandı. AÖL'ye ilk kez kayıt yaptıracak ve kayıt yenileme işlemini gerçekleştirecek olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı takvimi doğrultusunda hareket edecek. Peki AÖL kayıtları başladı mı? 2024-2025 Açık lise 1. dönem kayıtları ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

AÖL yeni dönem kayıt tarihleri ise eğitimini açıktan devam ettirecek öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Açık Öğretim Lisesi 3. dönemi sınav sonuçlarının açıklanmasıyla tamamlandı. Şimdi gözler AÖL birinci dönem kayıt takviminde. Açık lise kayıtları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan tarihlerde ve kılavuz bilgileri doğrultusunda gerçekleştirilecek. Peki 2024-2025 açık lise kayıtları 1. dönem ne zaman, kayıt ücreti ne kadar?

AÇIK LİSE 1. DÖNEM KAYITLARI NE ZAMAN?

AÖL yeni dönem kayıtları ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak 2024-2025 AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin Ağustos veya Eylül ayı içerisinde başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

Millî Eğitim Bakanlığı, açık öğretim liselerine nakil ve geçişlerde bazı düzenlemeler yaptı.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Denizli’de 200 bin 436 öğrenci ders başı yaptı Denizli’de 200 bin 436 öğrenci ders başı yaptı

Buna göre anne veya babası vefat eden, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında hakkında koruma kararı verilen veya koruyucu aile yanına yerleştirilen, Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddesine göre evlatlık edinme öncesi bir yıllık geçici bakım sürecinde olanlar, örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine en geç 6 ay içinde başvurmaları hâlinde geçiş yapabilecek.

Çocuk Koruma Kanunu kapsamında hakkında eğitim veya bakım tedbiri kararı verilen, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde ikametini geçici olarak değiştirmek zorunda kalan öğrenciler de en geç 6 ay içinde açık öğretime geçebilecek.

Editör: Tahir Aygün