Denizli Haber - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar ile bu yıl sınıf tekrarı kararı yeniden uygulanmaya başlandı. 12. sınıflar dahil olmak üzere devamsızlık affı tamamen yasaklandı. Üniversite sınavına hazırlanan, sınava giren ve istediği dereceyi elde eden öğrencinin kafasını karıştıran en önemli konu devamsızlık oldu.

12. sınıf olup devamsızlık sınırını aşanların durumuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. 9. sınıfların ilk kez sınıf tekrarı ile yüz yüze kaldığı eğitim öğretim döneminin sonu YKS'ye katılan ancak devamsızlığı nedeniyle sınıf tekrarı yapacak olan öğrenciler için Bakan Tekin şu ifadeyi kullandı:

“Karnelerin dağıtılmış olması telafi niteliğindeki süreçlerin tamamlandığı anlamına gelmemeli. Sınıf tekrarı ile ilgili işlemler henüz tamamlanmadı. Bayram sonrası net rakamları göreceğiz.”

2025 YKS SINAVINA GİRECEKLERE ÜCRETSİZ DESTEK!

Özellikle üniversite sınavına katılan 12. sınıf öğrencilerini ilgilendiren bu açıklamanın dışında bir başka sürpriz daha vardı. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez 81 ilde ücretsiz yaz okulu uygulamasını başlattı. Öğrenciler bulundukları ilçedeki okullara giderek ücretsiz faaliyetlere katılabilecek. Üstelik yaz okulu uygulaması kapsamında ortaokul 8. sınıf, lise 11. sınıf ve üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencileri akademik olarak destek alabilecek.

YAZ OKULU KURS BAŞVURUSU

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları yaz okullarının yanı sıra 8. 11. ve 12. sınıf öğrencilerine verilecek. Mezunlar için ücretsiz eğitim halk eğitim merkezlerinde verilecek. Yaz okulu kursları 1 Temmuz'da başlayıp 29 Ağustos tarihinde sona erecek.

2 Eylül itibariyle ise eğitim dönemi ile beraber destekleme ve yetiştirme kursları açılacak. Yaz dönemi boyunca 12. sınıf öğrencileri bir dersten haftada 6 saat destekleme ve yetiştirme kursuna katılabilecek. Kurslar saat 13.30'da başlayacak ve haftanın 5 günü boyunca devam edecek. Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kurs süresi 4 haftadan az ya da 8 haftadan fazla olamayacak.

Editör: Tahir Aygün